"Tranzacţie eşuată!" Cum îţi recuperezi banii blocaţi sau taxaţi de bancă?

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat, măcar o singură dată, să vrei să plăteşti cu cardul cumpărăturile pe care le-ai facut, iar vânzătoarea să-ţi spună că tranzacţia a eşuat, din diferite motive tehnice. Ai reintrodus PIN-ul, iar transferul a fost apoi realizat. Atenţie însă! Sunt cazuri în care bancile îţi blochează banii în cont şi dacă nu soliciţi deblocarea lor, rişti să plăteşti dublu suma respectivă.

880 afișări
Imaginea articolului "Tranzacţie eşuată!" Cum îţi recuperezi banii blocaţi sau taxaţi de bancă?

"Tranzacţie eşuată!" Cum îţi recuperezi banii blocaţi sau taxaţi de bancă? (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Potrivit PR-ului Raiffeisen Bank, Anca Hasegan, pot avea loc două lucruri. Cel mai probabil ţi se poate bloca în cont, integral, suma pe care voiai s-o plăteşti la casă. Aşadar, banii îţi sunt indisponibili din acel moment.

"Reglarea acestor situaţii se face prin deblocarea sumei care redevine disponibilă, neaplicându-se niciun comision", ne-a spus PR-ul Raiffeisen, Anca Hasegan.

În alte cazuri însă, suma respectivă îţi poate fi transferată din cont, cu tot cu comisionul aferent (doar pentru tranzacţiile care se comisionează). Nu te îngrijora însă. Poţi primi înapoi suma taxată în plus.

Citeşte mai multe despre cum îţi recuperezi banii blocaţi sau taxaţi de bancă pe www.incont.ri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici