Trei milioane de şomeri din UE şi-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului

Între primul trimestru al anului curent şi trimestrul al doilea din 2019, trei milioane de persoane (20,4% din totalul şomerilor din primul trimestru al anului în curs) şi-au găsit un loc de muncă, potrivit datelor Eurostat publicate miercuri.

81 afișări
Imaginea articolului Trei milioane de şomeri din UE şi-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului

Trei milioane de şomeri din UE şi-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului

Dintre cei care iniţial erau angajaţi în primul trimestru al anului 2019, aproximativ 2,3 milioane (1,2%) au devenit şomeri în al doilea trimestru al anului curent, iar patru milioane (2,1%) au devenit inactivi din punct de vedere economic, relatează sursa precizată.

Potrivit datelor Oficiului European de Statistică, dintre cei consideraţi iniţial inactivi din punct de vedere economic în primul trimestru al anului precizat anterior, aproximativ 3,7 milioane (3,2%) şi-au găsit un loc de muncă în trimestrul doi din 2019, iar alte 3,7 milioane (3,2%) s-au înregistrat ca şomeri.

Eurostat precizează că cifrele se bazează pe date ajustate sezonier şi nu include Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici