Tudose, în favoarea plafonării indemnizaţiilor pentru mame: Râdeam cu colegii şi spuneam că trebuie să schimbăm legea până nu rămâne Halep gravidă

Premierul Mihai Tudose s-a declarat luni în favoarea plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului, el dezvăluind că râdea cu colegii şi spuneau că trebuie să schimbe legea până când nu va rămâne gravidă Simona Halep, întrucât aceasta beneficiază de 85% din venituri de câteva milioane de euro.

2972 afișări
Imaginea articolului Tudose, în favoarea plafonării indemnizaţiilor pentru mame: Râdeam cu colegii şi spuneam că trebuie să schimbăm legea până nu rămâne Halep gravidă

Premierul Mihai Tudose, în favoarea plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului: Râdeam cu colegii şi spuneam că trebuie să schimbăm legea până nu rămâne Halep gravidă

Tudose a fost solicitat, luni seara, la Antena 3, să comenteze anunţul ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 1800 de euro.

„Da, am avut o discuţie. Tot aşa, vrem să facem ceva în ţară. Haideţi să fim sinceri să le punem în lumina reflectoarelor toate nenorocirile sau nebuniile care au crescut între timp. Astăzi când stăm de vorbă e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus, de bun-simţ: <<Domn’e, nu toţi au salarii, unii obţin bani din alte venituri. De exemplu e cineva din mediul rural care se ocupă cu miniagricultura prin jurul acasei, le vinde şi are un venit>>”. Ei, apoi, de la asta s-a ajuns la venituri inclusiv dacă îşi vinde casa”, a răspuns Tudose.

„Şi, mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câţiva colegi: <<Doamn’e, hai să schimbăm (legea, n.r.) până când nu se apucă sau nu încolţeşte foarte serios ideea cuiva să rămână gravidă să facă un copil şi mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, de importante, câteva milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85% din venituri>>”, a adăugat Tudose.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat, duminică seară, că indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate la 1800 de euro, ea menţionând că în maximum două săptămâni va fi finalizat un proiect de OUG în acest sens.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. Rândul trecut a apărut această poveste când noi nu eram pregătişi cu legea, lucram la Legea salarizării, dar în acest moment s-au lucrat deja toate variantele. Am ajuns pe varianta finală în sensul că vom plafona indemnizaţia la maximum cât este în Europa la ora actuală, adică 1800 euro, cât are Germania. Peste 1800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Ea a precizat că în maximum 2 săptămâni va fi finalizat proiectul de OUG în acest sens.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici