Twitter ar putea împrumuta mai multe sute de milioane de dolari, înainte de listarea la bursă

Twitter negociază cu mai multe bănci un împrumut care ar putea ajunge la câteva sute de milioane de dolari, pentru a avea o flexibilitate mai ridicată înaintea listării la bursă, aşteptată pentru acest an.

73 afișări
Imaginea articolului Twitter ar putea împrumuta mai multe sute de milioane de dolari, înainte de listarea la bursă

Twitter ar putea împrumuta mai multe sute de milioane de dolari, înainte de listarea la bursă

Detaliile împrumutului nu sunt încă finalizate, potrivit Financial Times.

Twitter ar urma astfel exemplul altor companii, precum Facebook şi Zynga, care au luat împrumuturi substanţiale înainte de listare pentru a profita de condiţiile favorabile, scrie publicaţia britanică.

Compania negociază cu mai multe bănci, inclusiv JPMorgan Chase şi Morgan Stanley, au declarat surse apropiate situaţiei.

Linia de finanţare ar putea depăşi 500 de milioane de dolari şi s-ar putea apropia de un miliard de dolari, a afirmat una dintre surse. O altă sursă a spus că nu a fost luată încă o decizie asupra sumei.

Reprezentanţi ai Twitter şi ai celor două bănci au refuzat să comenteze.

Fondurile ar asigura Twitter capital de lucru suplimentar pentru extindere şi pentru achiziţii rapide în lunile următoare.

În martie 2012, cu două luni înainte de listare, Facebook a obţinut un împrumut de opt miliarde de dolari. De asemenea, Zynga a primit o linie de finanţare de circa un miliard de dolari în august 2011.

Twitter a anunţat în septrembrie că a depus documente pentru listare la autorităţile de reglementare a pieţei financiare americane, fără a preciza când ar putea avea loc debutul pe bursă.

Surse apropiate situaţiei au declarat că Twitter intenţionează să se litsteze până la sfârşitul anului, în timp ce informaţiile financiare detaliate despre companie ar putea fi publicate începând din octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici