Un restaurant italian din Bucureşti a fost închis temporar de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat şi a închis temporar un restaurant italian din sectorul 4 al Capitalei. Folosea produse alimentare fără data limită de consum, în frigidere murdare.

871 afișări
Imaginea articolului Un restaurant italian din Bucureşti a fost închis temporar de ANPC

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic To Go Pronto e Via SRL (La Marilù), cu denumirea comercială, pe site, La Italianu, din sectorul 4 al Capitalei, care activează în domeniul alimentaţiei publice, informează ANPC.

Echipa de comisari CPCMB a constatat că o sesizare se confirmă şi, pentru neregulile identificate, au fost applicate următoarele sancţiuni:

- amendă contravenţională în valoare de 7.000 lei

- un avertisment

- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme

- oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor.

Principalele abateri constatate au fost:

- utilizarea unor materii prime/semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum

- folosirea unor agregate frigorifice deteriorate şi neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliată, ventilaţie ce prezenta depuneri de praf şi impurităţi, chedere depreciate

- utilizarea unor vase de bucătărie cu arsuri şi aspect de uzură, precum şi a unor ustensile de bucătărie neprofesionale

- lipsa menţionării ingredientelor cu potenţial alergen şi a valorilor nutriţionale

- lipsă verificării metrologice a cântarului din unitate

- desfăşurarea activităţii într-un spaţiu deteriorate (tavan cu infiltraţii şi placi lipsă, pereţi cu bucăţi de faianţă spartă)

- depozitarea pastelor deja fierte în agregatul frigorific

- colectarea reziduală în coşuri fără capac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
restaurant,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici