Unele bănci străine s-ar putea retrage din Ungaria din cauza politicilor guvernului

Măsurile luate de guvernul din Ungaria cu efect negativ asupra sectorului bancar, inclusiv prin impunerea unor taxe speciale, vor forţa retrageri ale unor grupuri bancare de pe piaţa ungară, fuziuni şi închideri de sucursale, a declarat preşedintele Asociaţiei Băncilor din Ungaria, Daniel Gyuris.

316 afișări
Imaginea articolului Unele bănci străine s-ar putea retrage din Ungaria din cauza politicilor guvernului

Unele bănci străine s-ar putea retrage din Ungaria din cauza politicilor guvernului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asociaţia băncilor speră, însă, ca o astfel de evoluţie să fie evitată şi că, pe lângă eforturile de atingere a ţintei de deficit bugetar, vor exista resurse şi pentru stimularea creşterii economice, a spus Gyuris, potrivit cotidianului local Nepszabadsag, citat de Portfolio.

Taxa bancară din Ungaria este de zece ori mai mare decât media UE, a adăugat bancherul. De asemenea, în pofida pierderilor cauzate de criză, instituţiile de credit menţin un nivel al capitalului peste minimul impus de reglementări, a adăugat el.

"Până când grupurile bancare nu se vor putea aştepta în Ungaria la acelaşi randament ca în alte ţări din jur, nu vor aduce bani în ţară", a spus Gyuris.

Asociaţia Băncilor continuă să spere că taxa specială pe bănci nu va rămâne pe termen nedefint parte a sistemului de taxe, chiar dacă premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat repetat, în mod clar, că nu intenţionează să o anuleze niciodată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici