Usturoiu, agenţia Mareea: Grecia va rămâne în topul destinaţiilor de vară preferate de români, în ciuda crizei

Touroperatorii susţin că Grecia va rămâne în topul destinaţiilor de vară preferate de români, inclusiv datorită preţurilor reduse şi diferitelor campanii speciale, care în unele cazuri generează costuri mai reduse pentru o vacanţă în comparaţie cu statul acasă.

913 afișări
Imaginea articolului Usturoiu, agenţia Mareea: Grecia va rămâne în topul destinaţiilor de vară preferate de români, în ciuda crizei

Usturoiu, agenţia Mareea: Grecia va rămâne în topul destinaţiilor de vară preferate de români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general şi proprietarul agenţiei de turism Mareea, Marius Usturoiu, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultimele două săptămâni turiştii au cerut mai multe informaţii referitoare la condiţiile de călătorie şi că, în mod paradoxal, cererea pentru vacanţe a crescut cu 10% în această perioadă.

"Situaţia economică din Grecia nu afectează cererea pentru această destinaţie deosebit de atractivă pentru români şi nu numai. Contractele tuturor touroperatorilor, în general, se întind pe mai mulţi ani şi nu au cum să afecteze sau să pună sub semnul întrebării sejururile turiştilor. În plus, nu trebuie uitat faptul că Grecia este cunoscută pentru ospitalitate şi calitatea deosebită a serviciilor hoteliere şi turistice în ansamblul lor. În consecinţă, cererea turiştilor români, în mod paradoxal, a crescut cu 10% în ultimele două săptămâni, datorită ofertelor speciale ale partenerilor noştrii din Grecia, în special pentru plecările imediate, tip Last Minute", a afirmat Usturoiu.

Potrivit acestuia, una din plecările imediate din luna iulie, în Creta, 7 nopţi, charter avion, la un hotel de 2 stele porneşte acum de la 148 euro/persoană.

"Practic este mai scump să stai acasă decât să pleci în concediu, în poate cea mai frumoasă destinaţie de vacanţă accesibilă turiştilor români", a spus Usturoiu.

Directorul general al agenţiei de turism le recomandă românilor să meargă cu încredere în Grecia, dar să ţină cont de atenţionările Ministerului Afacerilor Externe cu privire la deţinerea unor sume de bani în numerar.

"Sunt convins că destinaţia Grecia a fost şi va rămâne în topul destinaţiilor dorite de turiştii români şi nu numai. Desigur că turiştii nu vor alege să meargă an de an în aceleaşi locaţii, deci principalele opţiuni într-un clasament al destinaţiilor de vară vor fi, în opinia mea, următoarele: litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia şi Spania", a subliniat Usturoiu.

El precizează că în ultimele două săptămâni turiştii au cerut mai multe lămuriri şi informaţii privitoare la condiţiile de călătorie.

"În principal se verifică datele furnizate de mass-media si autorităţi referitoare la necesitatea de a se deţine sume cash. De asemenea, unii turişti români au cerut lămuriri cu privire la distanţa staţiunilor turistice de pe continent faţă de principalele oraşe (Atena, Thessalonik, etc) în eventualitatea unor manifestaţii sau posibile tulburenţe. Însă, atât staţiunile turistice de pe continent cât şi insulele nu intră în această categorie. Mai trebuie amintit şi faptul că aproximativ 35% dintre turiştii care aleg Grecia ca destinaţie de vacanţă anul acesta sunt clienţi repetitori care aleg să meargă pentru a două sau chiar a 3-a oară în acelaşi loc", a afirmat directorul general al touroperatorului.

Usturoiu menţionează că Mareea nu a primit nicio reclamaţie cu privire la eventuale probleme la transport sau cazare.

"Lumea este mulţumită şi se relaxează, departe de evenimentele economice şi politice pe care le traversează Grecia", a adăugat acesta.

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plată, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, iar liderii Eurogrup se vor reuni din nou, miercuri dimineaţă, pentru a analiza situaţia de criză.

Miniştrii Finanţelor ai ţărilor din zona euro, reuniţi în teleconferinţă marţi seară, au respins cererea Greciei de prelungire a planului de asistenţă financiară.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a atras atenţia că instituţiile financiare internaţionale - Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional - nu vor lua nicio decizie privind situaţia din Grecia înainte de referendumul programat duminică. Premierul Alexis Tsipras a decis organizarea pe 5 iulie a unui referendum prin care grecii să decidă dacă acceptă măsurile de austeritate propuse de creditorii ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici