Video Videanu: Am obţinut o reducere cu 13 dolari a preţului plătit la gazele importate de la Wintershall

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că a obţinut, în cadrul vizitei la Moscova, reducerea cu 13 dolari a preţului plătit pe mia de metri cubi de gaze furnizate de Wintershall şi că este încrezător că tarifele vor mai scădea treptat.

23 afișări

"Am adresat rugămintea preşedintelui Gazprom, Alexei Miller, să ne sprijine în reducerea preţului la importul de gaze. Există această disponibilitate, am redus cu 13 dolari preţul cu Wintershall, deci este un pas important. Sunt încrezător în reducere treptată a preţului gazelor importate", a afirmat Videanu.

El nu a precizat la ce nivel a ajuns preţul gazelor din import, dar a afirmat că preţul negociat iniţial era 365 dolari pe mia de metri cubi, iar "în această perioadă" gazele au fost înmagazinate la preţul de 352 dolari pe mia de metri cubi.

"Suntem în negocieri dacă preţul va fi menţinut până la finele anului, eu mizez pe mai mult", a adăugat Videanu.

Totodată, România ar putea importa direct gaze de la Gazprom, după ce expiră contractele cu intermediarii.

"În 2012 există disponibilitatea să avem o relaţie directă cu Gazprom la importul de gaze, acest lucru va fi determinat şi de modul în care vom reuşi să colaborăm până atunci", a mai spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici