Virgil Pîrvulescu, demis de premier din funcţia de vicepreşedinte al ANAF

Vicepreşedintele Agenţiei Naţional de Administrare Fiscală (ANAF), Virgil Pîrvulescu, a fost demis din funcţie printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Hotărârea a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

2074 afișări
Imaginea articolului Virgil Pîrvulescu, demis de premier din funcţia de vicepreşedinte al ANAF

Virgil Pîrvulescu, demis de premier din funcţia de vicepreşedinte al ANAF

„Având în vedere Adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.089 din 8 aprilie 2019, în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi al ar. 18 alin. (4¹) din Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 609/2003 cu modificările şi completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Virgil Pîrvulescu se eliberează din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată în decizia şefului Executivului publicată în Monitorul Oficial.

Virgil Pîrvulescu era vicepreşedinte al ANAF, coodonator al activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. El fusese numit în funcţie pe 9 ianuarie 2019, potrivit unei decizii a premierului publicată atunci în Monitorul Oficial.

Conform declaraţiei de interese, acesta este membru al asociaţiei masonice Marea Lojă Naţională din România (MLNR), condusă de medicul Radu Bălănescu.

Demiterea acestuia vine în contextul în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Oficiul Antifraudă şi Autoritatea Naţională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe „de contrabandă", actualii angajaţi instituţionali vor fi înlocuiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici