VW recheamă peste 370.000 de maşini în SUA, pentru a preveni riscul unor incendii

Volkswagen (VW) a decis rechemarea a 377.286 de maşini de pe piaţa americană, între care modelele Beetle şi Jetta, din cauza riscului producerii unor incendii în urma uzurii racordurilor de alimentare cu benzină, care ar putea curge, transmite Bloomberg.

29 afișări
Imaginea articolului VW recheamă peste 370.000 de maşini în SUA, pentru a preveni riscul unor incendii

VW recheamă peste 370.000 de maşini în SUA, pentru a preveni riscul unor incendii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Grupul german va rechema modelele Jetta, Jetta SportWagen, Golf, Rabbit, New Beetle şi New Beetle Convertible, potrivit unei scrisori a VW publicate pe site-ul Administraţiei americane pentru siguranţa traficului.

"Este o rechemare voluntară. Nu există informaţii privind producerea unor incendii sau a unor răni în urma unor astfel de defecţiuni", a declarat Kerry Christopher, purtător de cuvânt al VW, la sediul companiei din Herndon, Virginia.

Rechemarea se aplică modelelelor Jetta, Golf şi Rabbit fabricate în perioada 2007-2009 şi automobilelor Beetles produse în intervalul 2006-2010.

Autoritatea americană de reglementare investighează pe de altă parte modelele Jettas fabricate în 2009, în urma unor informaţii referitoare la oprirea motoarelor în timpul deplasării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici