COMENTARIU Lelia Munteanu: "Definiţia nebuniei" sau cum finanţează occidentalii ambele tabere în războiul din Ucraina

Marile adevăruri răzbesc încă de sub crusta propagandelor care ţes artificii mediatice pe cerul Ucrainei.

1123 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: "Definiţia nebuniei" sau cum finanţează occidentalii ambele tabere în războiul din Ucraina

COMENTARIU Lelia Munteanu: "Definiţia nebuniei" sau cum finanţează occidentalii ambele tabere în războiul din Ucraina

Ceea ce putea fi intuit după 24 februarie, dar n-a fost rostit de teama aşa-numitei corectitudini politice impuse de PR-ul geostrategic, o spune Thomas L. Friedman în cel mai recent editorial din The New York Times:

"(...) Dependenţa noastră continuă de combustibili fosili întăreşte petrodictatura lui Vladimir Putin şi creează o situaţie în care noi, în Occident, finanţăm ambele părţi [aflate în conflict]. Ne finanţăm ajutorul militar pentru Ucraina cu dolarii noştri din impozite, iar unii dintre aliaţii Americii finanţează armata lui Putin prin achiziţionarea exporturilor sale de petrol şi gaze. Iar dacă asta nu e definiţia nebuniei nu ştiu care este".

(Când se referă la "unii dintre aliaţii Americii", editorialistul de la The New York Times numeşte în primul rând Germania).

La analiza lui Friedman privind nerealismul susţinătorilor energiei verzi şi pragmatismul rapace al furnizorilor de energie neregenerabilă, n-ar mai fi de adăugat decât un alt adevăr elementar: poluatorul cel mai crâncen e războiul însuşi, care îşi hrăneşte maşinăriile cu combustibili fosili. Dar, deocamdată, instituţiile internaţionale, în frunte cu ONU, şi diplomaţiile marilor puteri îţi trăiesc patetic falimentul, iar sancţiunile impuse Rusiei ating întreg mapamondul.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici