COMENTARIU Lelia Munteanu: Există România?

Scriam textul de mai jos în urmă cu zece ani. Mi-e teamă că peste încă zece ani nu va trebui să-i schimb nici o virgulă:

2037 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Există România?

... Poate nu-i decât în mintea mea ca un abur, e doar în capul meu ca o mahmureală. Deşi ar trebui să fie pe undeva, atârnată de ultimul vagon al istoriei.

De vreme ce o simt ca pe un membru fantomă, trebuie să fi fost acolo cândva. Iar dacă nu e, ce are ieşire la Marea Neagră? Dacă ea nu mai e sau nu e încă, al cui e steagul ăsta care flutură, în două culori calde şi una rece?

Între timp omenirea se mişcă, se risipeşte şi se adună, în fiecare secundă cineva îşi pierde libertatea şi altcineva o câştigă. Aici, în epicentrul neantului, se pictează lozinci.

Golul e plin de umbre vindicative care se sfâşie. Buletinele meteo sunt sulemenite politic, buletinele medicale sunt sulemenite politic, până şi  morţii sunt fardaţi în nuanţe de partid, câţiva vii mai au paloarea nesănătoasă a independenţilor, ora exactă e raţionalizată şi distribuită cu parcimonie.

Între o Opoziţie mereu pe cale să se nască şi tumbele saltimbancilor Puterii e o punte echivocă, pe care se leagănă un soi de cronicari militanţi, pitindu-şi fiecare letopiseţul ca pe o boală ruşinoasă.

Ce se mai dă? La ce stau amărâştenii ăştia la coadă cu sufertaşul? Se împarte nimicul, să ajungă la toată lumea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici