COMENTARIU Sorin Avram: Generalul Ciucă, în război cu generalul Vară. Urmează luptele cumplite cu generalul Toamnă şi cu generalul Iarnă

Autorităţile sunt din nou surprinse de venirea căldurii şi de lipsa ploilor în lunile de vară! Este exact scenariul care s-a derulat ani de zile în luna decembrie, atunci când autorităţile se mirau că ninge şi că drumurile se blochează. Ani la rând aleşii şi numiţii noştri au dus lupte cumplite cu ”generalul Iarnă”, aşa cum îl numise presa în căutare de click-uri pe anotimpul care de când e lumea aduce cu el temperaturi scăzute, rafale de vând nervoase şi precipitaţii sub formă de ninsoare. Până la urmă, pas cu pas, vorba autorului de cărţi imposibil de citit, autorităţile au reuşit să-l facă pe generalul Iarnă să plece învins de pe drumurile pe care altădată reuşea să le ia în stăpânire.

643 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Generalul Ciucă, în război cu generalul Vară. Urmează luptele cumplite cu generalul Toamnă şi cu generalul Iarnă

Partea bună este că acum are cine să i se opună cu o forţă cel puţin egală în grad generalului Vară, fiind vorba despre generalul în rezervă Nicolae Ciucă, premierul României. Aflând că generalul Vară îşi face de cap, generalul Ciucă a reacţionat spunând că ”este necesar să intervenim rapid, cu toate resursele pe care le avem, naţionale şi europene, pentru a proteja agricultura noastră şi fermierii români. Vom continua să investim şi să modernizăm agricultura pentru a micşora dependenţa de situaţia meteorologică. Punerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii este principala noastră prioritate. Toată reţeaua de canale magistrale ale statului trebuie revitalizată şi extinsă, pentru a putea aduce apa şi în sectoarele secundare ale fermierilor”.

Probabil că generalul Vară a îngheţat auzind că generalul Ciucă a dat ordin ca să nu i se mai permită să-şi facă de cap pe teritoriul României. Însă, generalul Vară şi-a asigurat, deja, victoria, pentru că majoritatea terenurilor agricole au fost pârjolite.

Generalul Nicolae Ciucă ar trebuie să se replieze şi să-şi refacă forţele, pentru că urmează alte bătălii importante. Prima luptă pe care domnul Ciucă va trebui să o dea va fi aceea cu Generalul Toamnă, atunci când vor veni ploile şi agricultorii nu-şi vor putea strânge recoltele, atâtea câte au mai rămas după seceta din vară. Ar fi trist să-l vedem pe generalul Ciucă prins din nou pe picior greşit, anunţând de-abia după producerea pagubelor că urmează să se facă lucrări de drenaj şi de decolmatare a canalelor care au provocat inundaţii catastrofale.

După care va veni întâlnirea cea mai dură, cea cu generalul Iarnă, care s-a prins că autorităţile sunt pregătite în prezent să deszăpezească drumurile, dar care nu reuşesc să se descurce în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaz metan şi în asigurarea continuităţii aprovizionării cu energie electrică a populaţiei şi a firmelor, ca să nu mai vorbim de valoarea facturilor.

Călit în luptele cu autorităţile române, pe care nu o dată le-a învins. Generalul Iarnă pare că va fi cel mai periculos adversar al generalului Ciucă. Bine, dacă Nicolae Ciucă va avea traseul celorlalte ordonanţe care l-au slujit pe comandantul suprem al forţelor dezarmate române, Klaus Iohannis, nu va fi nicio problemă. Nu va plânge nimeni după el. Problema ar fi cu ”armata” de români, care este scoasă să lupte cu seceta, cu preţurile şi cu frigul cu pieptul aproape dezgolit, să nu se poată descurca. Pentru că 50 de bani sunt, totuşi, 50 de bani, cum ar spune autorul de maculatură, dar cu ei nu poţi să-ţi cumperi nici măcar o iconiţă la care să te rogi seara ca să fie bine şi vara puţin mai rece, nu mai cald.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici