COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Domnului profesor cu suspendare...

1002 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Domnului profesor cu suspendare...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Domnului profesor cu suspendare...

Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie au fost condamnaţi în primă instanţă la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Infracţiunea comisă de către cei doi este instigare la şantaj.

Victima este jurnalista Emilia Şercan care dezvăluise prin articolele sale corupţia endemică din această aşa-zisă academie.

Doamna Şercan demonstrase fără dubiu că Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” devenise de mult timp o „fabrică de doctorate”.

Rectorul însuşi plagiase copios în lucrarea sa de doctorat, iar titlul de doctor i-a fost retras.  

Instanţa a mai hotărât că cei doi trebuie să execute 120 de zile de muncă în folosul comunităţii şi le-a interzis mai multe drepturi.

Timp de trei ani, printre alte interdicţii, celor doi li s-a interzis a mai fi poliţişti.

Nu cred că există o ruşine mai mare pentru Ministerul de Interne în întreaga sa existenţă.

Rectorul şi prorectorul principalei instituţii de învăţământ a Ministerului de Interne sunt trimişi să dea cu mătura pe străzi sau cu sapa prin grădinile publice.

O imensă umilinţă pentru instituţia poliţiei.

Între timp, şcoala doctorală a fost desfiinţată iar academia este în proces de reorganizare.

Pentru că hotărârea instanţei nu este definitivă, n-aş vrea să insist asupra faptelor penale imputate celor doi.

Rechizitoriul procurorilor demonstrează putreziciunea sistemului format din conştiinţe corupte şi corupătoare, un carusel aiuritor care compromite viitorul instituţiei.

Mă gândesc însă la aspectele mai profunde ale întregii afaceri.

Sunt deja mulţi ani de când deprecierea instituţiei poliţiei a devenit tot mai clară.

De fiecare dată, oameni de specialitate şi de bună credinţă au subliniat că instituţiile de învăţământ de specialitate poartă o mare răspundere pentru asta.

Nu e chiar greu să ne-nchipuim cam ce fel de poliţişti ies din această academie, dacă şefii acesteia sunt campioni în orchestra falsuri intelectuale.

Să nu fim naivi.

Măcar acum.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici