EDITORIAL Valeriu Şuhan: Streinu-Cercel şi Radio Erevan

Cred că cea mai răspândită glumă despre Radio Erevan şi ascultătorii săi este cea cu Volga, care era bicicletă, şi nu i s-a dat, ci i s-a furat. Cam aşa stau lucrurile şi în ”cazul” profesorului Streinu-Cercel, care brusc, a devenit inamicul public nr. 1.

2771 afișări
Imaginea articolului EDITORIAL Valeriu Şuhan: Streinu-Cercel şi Radio Erevan

EDITORIAL Valeriu Şuhan: Streinu-Cercel şi Radio Erevan

Dintr-o dată, o cohortă de lefegii, la propriu şi la figurat, s-au repezit să-l toace, să-l tăvălească, pe cel a cărui vizibilitate tindea să devină notorietate.

Unde mai pui că devenise ”cineva care vrea să se profileze, poate politic, poate în alt fel”.

Citatul este din declaraţia de presă din 21 Aprilie, a Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Johannis.

Declaraţia respectivă, căreia i s-au adăugat deîndată, cum altfel, declaraţiile prim-ministrului României domnul Ludovic Orban, au înfierat într-o manieră categorică ”deviaţionismul” profesorului Streinu-Cercel.

În fapt, profesorul Streinu-Cercel întocmise un plan de acţiune la începutul lunii februarie, adică la începutul nebuniei numită pandemie.

Planul respectiv cuprindea măsuri specifice profilaxiei şi combaterii Covid-19, corespunzătoare etapei respective şi definea, de principiu, modul de acţiune, în această privinţă, al autorităţilor.

Da, acolo se vorbea de izolarea la domiciliu, reşedinţă sau ce-o fi, a persoanelor de peste 65 de ani, categorie de vârstă dovedită a fi cea mai vulnerabilă. Mă refer la acest aspect, pentru că este principalul ”cal de bătaie” pentru a-l crucifica mediatic pe Profesor.

Bine, dar chestiunea asta a fost chiar reglementată printr-un act normativ, Ordonanţa Militară nr. 3 din 24 Martie, deci de-acum o lună. În art. 2, se scrie negru-pe-alb, că circulaţia persoanelor de peste 65 de ani este restricţionată, de principiu, la două ore pe zi.

Chiar şi în ordonanţa anterioară, nr.2 din 22 Martie acestei categorii de vârstă i se consacra o prevedere specială, în sensul obligaţiei autorităţii locale de ”să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor de peste 65 de ani fără susţinători sau altă formă de ajutor şi să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor.”

Mai mult, tot la 24 Martie, preşedintele României domnul Klaus Werner Johannis, explicitează:

”Un punct foarte special, ţin neapărat să-l menţionez-persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.”

Şi-atunci ?! De unde şi până unde le-a căşunat celor mai înalte personalităţi ale statului român pe Adrian Streinu-Cercel ?

Oameni buni, măsurile lui Streinu-Cercel se pun în aplicare de o lună, deja ! Nu numai că au fost însuşite de autorităţi, dar ele sunt în plină derulare !

Şi-atunci ?! Ce i-a apucat pe unii, destul de mulţi, să-l înjure pe profesorul Streinu-Cercel ? Să fie atât de adâncă lipsa capacităţii de percepţie a realităţii ?

Iertaţi-mă vă rog, dar expresia care-mi vine în minte este ”vrăjeală prin prosteală”.

De-a lungul timpului, m-am obişnuit să văd în spaţiul public, prin intermediul mass media, derularea unor acţiuni mai mult sau mai puţin evidente de manipulare.

Unele sunt rafinate, sofisticate, te prinzi mai greu că la mijloc e o ”operaţiune”, dar altele sunt evidente, ba chiar, grobiene.

Cea care îl priveşte pe profesorul Adrian Streinu-Cercel face parte din această ultimă categorie.

Nu încetez să mă minunez de uşurinţa cu care pot fi prostiţi oamenii.

Mi-ar plăcea totuşi, ca prosteala asta să nu fie neapărat specifică structurii psihologice a poporului din care fac parte.

Psihologii ne-ar putea confirma că ceea ce ”avem noi aici” este cunoscut ca  ”Triunghiul lui Karpman” – victima, persecutorul şi salvatorul.

E uşor să decelăm cine interpretează rolurile astea, dar mai interesant ar fi să aflăm cine le-a scris ”partitura”.

Ca să ştim să nu mai mergem la ”spectacolele” lui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici