Gândurile lui Cristoiu. Despre scandalul Biden-România: Dl. Klaus Iohannis ne ia peste picior, cum adică nu ştie?

  • Publicistul Ion Cristoiu pune faţă în faţă declaraţiile lui Iohannis despre scandul afacerilor în România ale fiului lui Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă, şi explicaţiile fostului director adjunct al SIE, Silviu Predoiu, privind mecanismele de transmitere a informaţiilor de la servicii către preşedinte ţării, pentru a demonstra că în acest caz şeful statului a jucat teatru.
  • Chestionat pe această temă la conferinţa de presa din 21 octombrie, preşedintele Iohannis a afirmat că nu ştie nimic despre “personajul” Hunter Biden.
  • Ion Cristoiu spune, însă, că Iohannis e obligat să ştie pentru a reacţiona la un astfel de scandal şi dă exemplul dezvăluirilor privind mecanismele transmiterii informaţiilor între servicii şi beneficiari de către fostul director adjunct al SIE, Silviu Predoiu, într-un interviu exclusiv acordat Aleph News la 19 octombrie.
4533 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu. Despre scandalul Biden-România: Dl. Klaus Iohannis ne ia peste picior, cum adică nu ştie?

Gândurile lui Cristoiu. Despre scandalul Biden-România: Dl. Klaus Iohannis ne ia peste picior, cum adică nu ştie?

Publicistul Ion Cristoiu pune faţă în faţă declaraţiile lui Iohannis despre scandul afacerilor în România ale fiului lui Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă, şi explicaţiile fostului director adjunct al SIE, Silviu Predoiu, privind mecanismele de transmitere a informaţiilor de la servicii către preşedinte ţării, pentru a demonstra că în acest caz şeful statului a jucat teatru.

Înaintea ultimei dezbateri electorale Trump-Biden, Mark Meadows, şeful de cabinet de la Casa Albă a afirmat la Fox News că “unii din banii care par să vină către familia Biden provin în mare parte din România, din Ucraina şi din China, chiar cele trei ţări în care Joe Biden a fost trimis special.” Întrebat de realizatorul emisiunii dacă s-a referit la românia, Meadows a răspuns: “De fapt am menţionat România. Deci, cred că în zilele viitoare veţi vedea şi o conexiune românească.”

Chestionat pe această temă la conferinţa de presa din 21 octombrie, preşedintele Iohannis a afirmat că nu ştie nimic despre “personajul” Hunter Biden. “Nu am nicio informaţie despre acest personaj, iar dacă apar date pe care noi nu le-am cunoscut, evident că vom declara lucrurile pe care putem să le găsim, dar, încă o dată, la acest moment, eu nu am nicio informaţie despre acest personaj”, a spus şeful statului.

Ion Cristoiu spune, însă, că Iohannis e obligat să ştie pentru a reacţiona la un astfel de scandal şi dă exemplul dezvăluirilor privind mecanismele transmiterii informaţiilor între servicii şi beneficiari de către fostul director adjunct al SIE, Silviu Predoiu, într-un interviu exclusiv acordat Aleph News la 19 octombrie.

“Noi urmărim fişa postului decident, beneficiarului x, şi în funcţie de atribuţiunile acestuia trimitem informaţiile pe care noi le apreciem ca fiind de interes. În acelaşi timp, toţi beneficiarii prevăzuţi în lege au dreptul, şi eu aş spune că şi obligaţia, să ne solicite permanent informaţiile pe care le cer. Dincolo de ceea ce se regăseşte într-un document anual întocmit, pot fi solicitări punctuale, cum am zice peste linie, deci e un dialog în ambele sensuri (…) Sunt beneficiari care dau telefon sau beneficiari care trimit adrese (…) noi întocmim notă telefonică după fiecare discuţie”, a explicat Silviu Predoiu.

Pornind de la aceste dezvăluiri, Ion Cristoiu nu exclude ca preşedintele Iohannis să fi avut o asemenea reacţie deoarece ştia de la SIE că Donald Trump nu va mai folosi informaţiile despre afacerile lui Hunter Biden în România în dezbaterea electorală cu Joe Biden.

“Silviu Predoiu a făcut dezvăluiri privind mecanismele. A contribuit urieşeşte la cuoaşterea serviciilor pentru că a arătat cititorilor şi telespectatorilor unele mecanisme. Unul dintre ele este acesta, şi anume că beneficiarul, preşedintele, conform a ceea ce a spus dl Predoiu, când a zis şeful Casei Albe că urmează România, nu a sunat la SIE să întrebe < mă, voi ce ştiţi, are de gând ăla… >. Sunt două lucruri: la SRI trebuie să sune să vadă dacă ăla a făcut într-adevăr afaceri, iar la SIE, că e pe extern, să întrebe şi să-i raporteze oficial dacă din investigaţiile lor, din surse deschise sau ce-o fi având (...) chiar are de gând să spună. Dl. Klaus Iohannis ne lua peste picior, cum adică nu ştie? E obligat să ştie ca să aibă reacţie. Nu e exclus ca cei de la SIE, văzând că dl Trump nu spune nimic, să-i fi zis, <domnule, din sursele noastre, Trump nu are de gând în dezbaterea cu Trump să o folosească>. Ceea ce s-a şi văzut. Ce a spus dl Silviu Predoiu arată că dl. preşedinte ne aburea, nu avea cum să nu ştie. În cazul de faţă, decizia pe care trebuia să o ia era dacă în SUA, în campania electorală, se va dezvolta scandalul România, pentru ca preşedintele să fie pregătit. Scandalul România însemna că noi trebuie să confirmăm sau să infirmăm”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu crede că scandalul privind dezvăluirile despre afacerile lui Hunter Biden s-a încheiat fiind vorba, de fapt, despre o strategie a lui Donald Trump.

“Eu cred că SIE i-a spus totuşi preşedintelui Iohannis că nu o să izbucnească scandalul. Eram convins că o să izbucnească, mai ales după ce Trump a zis la Fox News că vine rândul României. Pe parcursul ultimei dezbateri electorale cu Biden, Trump a schimbat discursul faţă de data trecută când s-a legat de o chestiune de familie. Cred că a fost o strategie. S-a pregătit terenul că o să vorbească despre România, despre fiul lui Joe Biden, pe de o parte pentru a-l destabiliza, iar de pe altă parte pentru ca electoratul să spună  <ai văzut, mă, ce om de treabă? > (...) Au o explicaţie atacurile mai mult spre China decât spre România. România nu-i duşman şi România nu există. Adică trebuia să spună <a făcut afaceri cu duşmanul nostru>. Dacă ne invoca pe noi în seara aia, probabil că toţi americanii se duceau repede la hartă să vadă unde e România”, a mai spus publicistul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici