Ion Cristoiu: Adrian Zuckerman trebuia decorat. Nu însă de Klaus Iohannis, ci de Marcel Ciolacu! (14 ianuarie 2021)

  • Ion Cristoiu: Avînd în vedere că Adrian Zuckerman a primit funcţia de ambasador la Bucureşti ca un bacşiş pentru contribuţia sa în bani la campania electorală a lui Donald Trump, decorarea sfidătoare se înscrie în seria plăţilor făcute de România pentru şapca de un dolar primită de Klaus Iohannis de la Donald Trump
  • Ion Cristoiu: Într-adevăr, prin implicarea sa în campania electorală pe post de chibiţ PNL, prin atacarea virulentă şi, deseori neroadă, a PSD, luîndu-se la întrecere din acest punct de vedere cu Klaus Iohannis, Adrian Zuckerman a contribuit din plin la rezultatul obţinut de PNL în alegerile parlamentare.
  • Ion Cristoiu: La noi America – poate şi pentru că am fost virusaţi în eternitate de fanarioţi cu slugărnicia unsuroasă – joacă rolul Unchiului mai mare. La asta s-a gîndit Adrian Zuckerman cînd s-a angajat să chibiţeze în favoarea PNL. Atacurile la adresa PSD au fost însă de o nerozie întrecută doar de cea a atacurilor lui Klaus Iohannis
13815 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Adrian Zuckerman trebuia decorat. Nu însă de Klaus Iohannis, ci de Marcel Ciolacu! (14 ianuarie 2021)

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că prin implicarea ambasadorului american în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, Adrian Zuckerman a fost cel mai bun agent electoral al PSD şi ca urmare nu trebuia decorat de preşedintele iohannis, aşa cum s-a întâmplat miercuri la Cotroceni, ci de liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Miercuri, 13 ianuarie 2021, Administraţia prezidenţială a trimis presei următorul Comunicat:

<Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 ianuarie a.c., decretul de decorare a Excelenţei Sale domnul Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanţială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Mare Cruce Excelenţei Sale domnului Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.>

Aprecierea prin decorare vine la o zi după aprecierea dată din gură a lui Bogdan Aurescu, zis şi Trabucul, ministru Nimeni de Externe al României.

 După ce s-au mirat că activitatea de chibiţ electoral al baronilor PNL, Ion Ştefan, zis Grindă şi Vergil Chiţac de la Constanţa, a putut primi o înaltă apreciere din partea Cotrocenilor, mulţi au rămas pe gînduri şi, urmare, a cugetării, şi-au zis:

  1. Avînd în vedere că Adrian Zuckerman a primit funcţia de ambasador la Bucureşti ca un bacşiş pentru contribuţia sa în bani la campania electorală a lui Donald Trump, decorarea sfidătoare se înscrie în seria plăţilor făcute de România pentru şapca de un dolar primită de Klaus Iohannis de la Donald Trump. Faţă de cele peste 8 miliarde de dolari cu care România a plătit armament second-hand, decoraţia costă demnitatea ţării şi nu bugetul ei. Cum însă pentru Babuinia demnitatea e un cuvînt străin, faptul că nu ne-a costat parale decorarea celui care a încălcat nu numai regulile elementare ale diplomaţiei, dar şi pe cele ale bunului simţ, nu e cine ştie ce. Mai ales că judecînd după ce-a urmărit Adrian Zuckerman în aşa zisul mandat de ambasador al Americii, în realitate ambasador al familiei Trump, mult mai încîntat ar fi fost dacă în loc de decoraţie, ar fi primit de la Klaus Iohannis o damigeană cu vin.
  2. Era inevitabil ca Adrian Zuckerman să fie decorat de Klaus Iohannis. Demult Klaus Iohannis nu mai e preşedintele României, ci preşedintele PNL. Mai nou e şi preşedintele USRPLUS. Prin urmare, ambasadorul american n-a fost decorat de preşedintele României, ci de Superpreşedintele PNL, şi nu în numele României, ci în numele unui partid. Pentru contribuţia sa la rezultatul electoral al PNL.

Cu primul gînd sînt de acord cu totul. Disponibilitatea lui Klaus Iohannis de a împărţi în dreapta şi-n stînga decoraţii, frenezia cu care o starletă împarte fanilor pupici dulci, a coborît mult preţul unei decoraţii. Mai ales că toţi ambasadorii americani postdecembrişti (cu o singură excepţie) s-au pricopsit la plecare cu o decoraţie.

Sînt de acord şi cu al doilea gînd.

Într-adevăr, prin implicarea sa în campania electorală pe post de chibiţ PNL, prin atacarea virulentă şi, deseori neroadă, a PSD, luîndu-se la întrecere din acest punct de vedere cu Klaus Iohannis, Adrian Zuckerman a contribuit din plin la rezultatul obţinut de PNL în alegerile parlamentare.

Ce rezultat a obţinut PNL la alegerile parlamentare?

Păi, 25% şi locul doi după PSD, care a obţinut 29%.

Da, Adrian Zuckerman a contribuit din plin la acest dezastru.

În filmul de mare succes Brandul nostru e Criza (Our Brand is Crisis) care descrie o campanie prezidenţială din Mexic, la un moment dat ambasadorul american îşi declară sprijinul pentru unul dintre candidaţi. Şefa campaniei duse de adversar e în al nouălea cer. Nimic nu putea contribui la eşecul unui candidat din Mexic decît sprijinul făţiş al Americii. Filmul mărturiseşte o realitate din America Latină. America – putere arogantă – a tratat ţările Americii Latine ca pe nişte slugi din curtea din dos. De aceea, ambasadorul american nu se bucură de simpatie în ţările Americii Latine, şi un politician căruia americanii îi caută în coarne pierde masiv din votul popular.

La noi America – poate şi pentru că am fost virusaţi în eternitate de fanarioţi cu slugărnicia unsuroasă – joacă rolul Unchiului mai mare.

La asta s-a gîndit Adrian Zuckerman cînd s-a angajat să chibiţeze în favoarea PNL.

Atacurile la adresa PSD au fost însă de o nerozie întrecută doar de cea a atacurilor lui Klaus Iohannis:

1) Au fost eminamente otova, primitive.

2) Au fost mult sub ceea ce românii aşteptau de la reprezentantul Superputerii numite America.

3) Au fost incredibile prin denunţarea PSD drept continuatorul Partidului Comunist.

4) Au fost contraproductive prin cîntarea fără perdea a PNL.

Urmare a acestei implicări a lui Adrian Zuckerman, PNL pierdut, iar PSD a cîştigat alegerile.

Adrian Zuckerman trebuia decorat pentru activitatea sa în România.

Nu însă de Klaus Iohannis, ci de Marcel Ciolacu.

A fost cel mai bun agent electoral al PSD”.

 

NOTĂ: Aceste editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici