Ion Cristoiu: Klaus Iohannis le-a zis celor de la PNL să menţină uşa deschisă pentru negocierile cu USR. USR i-a dat cu uşa-n cap votând pentru verificarea Averii Preşedintelui

  • Ion Cristoiu: Şedinţa de luni, 25 septembrie 2021, a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a avut printre punctele ordinii de zi următorul document: „Grupul parlamentar AUR din Senat solicită aprobarea convocării unei şedinţe de Plen Reunit în vederea adoptării unei hotărîri a Parlamentului cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României.
  • Ion Cristoiu: AUR a îndrăznit să lanseze propunerea. Şi nu pentru că pe liderii AUR i-ar da afară curajul din casă, ci pentru că ei au intuit un adevăr greu de conceput cu un an în urmă: Klaus Iohannis s-a prăbuşit atît de tare în simpatia publică încît o asemenea iniţiativă, dacă n-a fost aplaudată, a fost în schimb consimţită.
  • Ion Cristoiu: USR, partidul ajuns la Guvernare graţie lui Klaus Iohannis, partidul ce se vrea de Centru-Dreapta, a votat Pentru. Şi nu oricum, ci concubinîndu-se din nou cu AUR! A scris cineva din presa TeFeListă împotriva acestui nou concubinaj, realizat împotriva pînă mai ieri Idolul Dreptei?
10955 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Klaus Iohannis le-a zis celor de la PNL să menţină uşa deschisă pentru negocierile cu USR. USR i-a dat cu uşa-n cap votând pentru verificarea Averii Preşedintelui

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis le-a zis celor de la PNL să menţină uşa deschisă pentru negocierile cu USR. USR i-a dat cu uşa-n cap votând pentru verificarea Averii Preşedintelui

Publicistul Ion Cristoiu aduce în atenţie o iniţiativă a AUR prin care cere verificarea averii preşedintelui Iohannis, iniţiativă care, respinsă, a primit doar votul USRPLUS în conducerea Parlamentului pentru a intra în dezbatere, ceea ce arată un nou concubinaj între cele două partide, deşi şeful statului ar fi sugerat PNL readucerea partidului lui Cioloş în coaliţie pentru învestirea Guvernului Ciucă.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Şedinţa de luni, 25 septembrie 2021, a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a avut printre punctele ordinii de zi următorul document:

<Grupul parlamentar AUR din Senat solicită aprobarea convocării unei şedinţe de Plen Reunit în vederea adoptării unei hotărîri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată vă solicităm convocarea legală a preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă.

Temeiul legal al solicitării este constituit de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, care prevede că «Averea Preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărîrii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută>.

Pe scurt, potrivit solicitării, Plenul reunit ar fi trebuit să dezbată şi să voteze într-o şedinţă adoptarea unei hotărîri privind demararea procedurilor de verificare a averii lui Klaus Iohannis în virtutea Legii nr. 115/1996. Supusă la vot, propunerea a picat. În Birourile reunite s-a votat astfel:

AUR şi USR, Pentru includerea pe ordinea de zi.

PNL şi UDMR, împotrivă.

PSD s-a abţinut.

Dacă PSD nu se abţinea şi vota Pentru, după cum era de aşteptat, averea Preşedintelui ar fi ajuns în dezbatere parlamentară.

Din motive care-mi scapă, momentul n-a stîrnit interesul presei. Site-urile şi televiziunile de ştiri n-au binevoit să-i acorde nici măcar un Breaking News. Asta în condiţiile în care pe televiziunile de ştiri constituie Breaking News şi dacă o gospodină a cumpărat pătrunjel de la piaţă.

Şi, totuşi, cel puţin după părerea mea, momentul din Parlament se constituie într-un Eveniment major al scenei noastre politice şi chiar al scenei noastre publice:

1) Verificarea averii unui demnitar înseamnă din start suspiciuni temeinice faţă de felul în care respectiva averea a fost dobîndită. În Motivarea solicitării scrie negru pe alb:

<Românii sunt nemulţumiţi de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele şase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.>

Însăşi verificarea, chiar dacă ea îl scoate pe împricinat fără vină, aruncă o lumină defavorabilă asupra celui supus verificării

2) Klaus Iohannis a avut pînă nu demult şapte ani de mandat fericit. Nu s-a confruntat cu nici o criză majoră internă şi internaţională. Activitatea sa ca preşedinte s-a limitat la războiul cu PSD. O întreagă reţea de presă i-a cîntat în strună. Deşi a încălcat Constituţia, deşi n-a dat seamă de niciun Proiect, deşi s-a păstrat într-o secretomanie antidemocratică, o mare parte a presei nu l-a tras de mînecă. Pentru Klaus Iohannis această bunăvoinţă din partea presei a fost un dezastru. Cîntat de dimineaţă pînă seara, aplaudat cînd făcea tîmpenii, Klaus Iohannis s-a crezut Supraom. Şi ca orice ins care se crede Supraom a făcu prostii cu ghiotura. De la un moment dat, începuse să se poarte ca un Monarh absolut. Mai era puţin şi începea să vorbească despre el la persoana a treia plural! De la 1 septembrie 2021, cînd s-a ivit suspiciunea că la comanda sa a fost scos USRPLUS de la Guvernare, Klaus Iohannis e ţinta unei campanii de presă violente, tendenţioase, în multe privinţe asemănătoare celei căreia i-a căzut victimă Liviu Dragnea. Aceeaşi presă care-i lustruia statuia cu limba a început să-l înjure birjăreşte. I s-a pus la îndoială nu o decizie din 2021, ci toţi cei şapte ani de mandat. Tot ce face e primit cu ostilitate. S-a ajuns pînă acolo încît un neica nimeni decorat de Klaus Iohannis ca scriitor (ce imbecilitate!) să ameninţe că-i va returna decoraţia. Fără ca ipochimenul să ţină cont că i-a fost acordată de Klaus Iohannis în cadrul concubinajului acestuia cu presa TeFeListă.

În acest context solicitarea AUR e semnul uriaşei decăderi a autorităţii lui Klaus Iohannis. În cei şapte ani de mandat despre averea preşedintelui au scris doar cîteva site-uri, umplute de scuipat la vremea respectivă chiar de adulatorii lui Klaus Iohannis din Presa militarizată. PSD, partidul atacat zilnic de Klaus Iohannis n-a îndrăznit să lanseze o asemenea propunere. Din două motive:

a) Liderii PSD s-au temut de răzbunarea preşedintelui prin intermediul Sistemului.

b) Liderii PSD s-au temut de reacţia violentă a susţinătorilor lui Klaus Iohannis din presă, din politică, din stradă.

Acum AUR a îndrăznit să lanseze propunerea. Şi nu pentru că pe liderii AUR i-ar da afară curajul din casă, ci pentru că ei au intuit un adevăr greu de conceput cu un an în urmă:

Klaus Iohannis s-a prăbuşit atît de tare în simpatia publică încît o asemenea iniţiativă, dacă n-a fost aplaudată, a fost în schimb consimţită.

3) La vot, PSD, partidul vînat de Sistemul lui Klaus Iohannis timp de 7 ani, Partidul căruia preşedintele îi proclamase sfîrşitul, s-a abţinut.

În schimb, USR, partidul ajuns la Guvernare graţie lui Klaus Iohannis, partidul ce se vrea de Centru-Dreapta, a votat Pentru.

Şi nu oricum, ci concubinîndu-se din nou cu AUR!

A scris cineva din presa TeFeListă împotriva acestui nou concubinaj, realizat împotriva pînă mai ieri Idolul Dreptei?

Se vorbea în seara lui 25 noiembrie 2021 de un mandat flexibil al lui Nicolae Ciucă, astfel încît PNL să negocieze refacerea Coaliţiei dintre PNL şi USR.

Cică preşedintele ar fi zis că PNL să lase deschisă uşa negocierilor cu USR.

Votul din Parlament, prin care USR s-a concubinat cu AUR pentru a impune o verificare a Averii lui Klaus Iohannis echivalează cu trîntirea uşii în capul PNL şi al lui Klaus Iohannis.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici