Ion Cristoiu: Politica externă a României se rezumă la un singur Obiectiv: Un job la NATO pentru Klaus Iohannis!

  • Ion Cristoiu: Un sondaj CURS, realizat între 13-22 iulie 2022, ne dezvăluie, la Capitolul Încrederea în personalităţi politice, un adevăr al zilelor noastre: Klaus Iohannis se prăbuşeşte în sondaje de la o zi la alta. A ajuns în acest sondaj la o Încredere de doar15%.
  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis se află angajat de ceva vreme într-o campanie de tras sfori pentru a ajunge secretar general NATO. În această campanie sunt angajate Serviciile secrete ale României, ambasadele, întreg ministerul de Externe.
  • Ion Cristoiu: De ce se prăbuşeşte Klaus Iohannis în sondaje? Românii şi-au dat seama că preşedintele lucrează numai şi numai pentru interesul său personal: Cel de a pune mîna pe un job la NATO.
3390 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Politica externă a României se rezumă la un singur Obiectiv: Un job la NATO pentru Klaus Iohannis!

Un sondaj CURS, realizat între 13-22 iulie 2022, ne dezvăluie, la Capitolul Încrederea în personalităţi politice, un adevăr al zilelor noastre:

Klaus Iohannis se prăbuşeşte în sondaje de la o zi la alta.

A ajuns în acest sondaj la o Încredere de doar15%. Sub Rareş Bogdan, care deţine 17%. 83% dintre români au încredere Foarte puţină şi Puţină în preşedintele României. 2% n-au răspuns.

Suntem la finele lui iulie 2022.

Dacă alegerile prezidenţiale vor avea loc la termen, Klaus Iohannis mai are doi ani şi ceva de mandat.

În ritmul acesta de prăbuşire, peste doi ani, în iulie 2024, va trebui să-l căutăm, cu scafandri, pe fundul Mării.

Pentru că acolo va ajunge în sondaje.

În democraţiile autentice, o astfel de prăbuşire ar nelinişti grozav pe un politician, mai ales dacă acesta deţine cea mai importantă funcţie în stat. Fireşte, Klaus Iohannis nu va mai candida. Asta nu înseamnă însă că n-ar trebui să-l preocupe poziţia sa din sondaje. Pe de o parte pentru că un veritabil om politic trăieşte din simpatia alegătorilor. Pe de alta, pentru că funcţia de preşedinte reclamă înainte de toate capital politic. Nu numai în vremuri tulburi precum cele de acum, dar şi în vremuri normale, preşedintele are nevoie, ca de aer, de încrederea alegătorilor. Această încredere îi dă convingerea că îndemnurile sale adresate românilor vor fi primite de aceştia cu încredere şi, prin urmare, le vor traduce în practică.

România va traversa şi ea Furtuna teribilă produsă de suprapunerea mai multor Crize:

Criza energetică, Criza Meteo, Criza Sanitară, Criza economică şi, de ce nu, Criza politică.

Pentru ca ţara să iasă cît de cît bine din această Furtună se cer măsuri extraordinare, multele deloc uşoare pentru români.

Cine să le ceară?

Un preşedinte în care 83% dintre români n-au încredere?!

Pentru ca ele să fie transpuse în practică trebuie să le ceară un preşedinte cu peste 50% încredere din partea românilor.

De ce se prăbuşeşte Klaus Iohannis în sondajele privind Încrederea Românilor?

Încrederea în politică e dată de mulţi factori.

Printre aceştia se numără şi convingerea cetăţenilor că respectivul politician n-are alt interes decît Binele cetăţenilor, că el e atent doar la felul în care se transpune în practică acest Bine şi lucrează, zi şi noapte, numai şi numai pentru acest Bine.

Sunt convinşi românii că Klaus Iohannis moare pentru ca lor să le fie Bine?

Răspunsul ni-l dă o întîmplare din ultima vreme.

Marţi, 19 iulie 2022, a venit în vizită în România Mahmud Abbas, preşedintele Palestinei.

Ştiind cine e Mahmud Abbas şi de complicata realitate din Orientul Mijlociu, dar şi de tradiţia românească a bunelor legături şi cu Israelul şi cu Palestina, ne-am fi aşteptat ca preşedintele României să ofere românilor mai multe amănunte despre această vizită.

Cu excepţia unui Comunicat sec, urmat de o conferinţă de presă transmisă pe site-ul Preşedinţiei, Klaus Iohannis n-a catadicsit să stea de vorbă cu Poporul Său în legătură cu vizita.

La Conferinţa de presă, Klaus Iohannis a dezvăluit ce i-a spus preşedintele Palestinei în cursul discuţiilor:

„Am prezentat Preşedintelui Abbas sprijinul multidimensional acordat Ucrainei în domeniul umanitar, politic, economic, sectorial.”

Las la o parte faptul că preşedintele Palestinei nu cred că s-a ostenit pînă aici pentru a afla ce face România în sprijinul Ucrainei.

Klaus Iohannis e preşedintele României.

Normal ar fi fost să-i vorbească oaspetelui despre ce a făcut el în sprijinul României şi nu al Ucrainei.

De ce a ţinut Klaus Iohannis să invoce sprijinul dat de România (de el, adică) Ucrainei?

Klaus Iohannis se află angajat de ceva vreme într-o campanie de tras sfori pentru a ajunge secretar general NATO.

În această campanie sunt angajate Serviciile secrete ale României, ambasadele, întreg ministerul de Externe.

Personal, Klaus Iohannis exploatează Războiul din Ucraina pentru a mulţumi pe cei de care depinde numirea sa.

N-are importanţă pentru Klaus Iohannis că asta înseamnă decizii antinaţionale luate în numele României, atît în chestiunea Războiului, cît şi în alte chestiuni internaţionale.

Ca şi Carol al II-lea, Klaus Iohannis decide de unul singur în chestiuni de interes naţional ale României în lumea de azi.

Iată explicaţia aberaţiei de a invoca într-o întîlnire cu un oaspete străin sprijinul dat de el, Klaus Iohannis nu României ci Ucrainei.

De ce se prăbuşeşte Klaus Iohannis în sondaje?

Românii şi-au dat seama că preşedintele lucrează numai şi numai pentru interesul său personal:

Cel de a pune mîna pe un job la NATO.

Şi deoarece Klaus Iohannis decide în exclusivitate poziţia României în actuala Criză internaţională, românilor le e limpede că politica externă a României se rezumă la realizarea unui singur obiectiv:

Să ajungă Klaus Iohannis secretar general NATO.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici