Se împlinesc 14 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene. Ce schimbări a produs integrarea pe piaţa europeană în aceşti ani

  • La 1 ianuarie 2007, România devenea membră a Uniunii Europene
  • 9,7 milioane de români au plecat peste graniţă, dar aduc în ţară 6,7 mld. euro
  • România era pe primele locuri la creşterea economică înainte de coronavirus
2772 afișări
Imaginea articolului Se împlinesc 14 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene. Ce schimbări a produs integrarea pe piaţa europeană în aceşti ani

Sursa foto: profimedia

Astăzi se împlinesc 14 ani de când România a devenit membra a Uniunii Europene. Integrarea în UE este un fel de binecuvântare şi blestem. 9,7 milioane de români au plecat peste graniţă. Ei reprezintă cei mai mari investitori în România. În 2019 au trimis acasă 6,7 miliarde de euro , adică 3% din PIB, conform Ziarului Financiar.

Hai să vedem unde am ajuns în cei 14 ani de drepturi europene.

România se află pe primul loc în rândul statelor europene la producţia de porumb, de floarea-soarelui sau viteza inter­ne­tului fix. Ocupă locuri fruntaşe în ceea ce priveşte creşterea economică, până la apa­riţia crizei coronavirusului. Acum, avem o datorie externă de 44% din produsul intern brut. 

Pe de altă parte, ţara este la coada cla­sa­mentului la PIB-ul pe cap de locuitor, nivelul salariului minim, speranţa de viaţă la naştere. Tot codaşi suntem şi la finanţarea sistemelor de educaţie şi sănătate. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici