A doua zi de grevă generală în Grecia. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii - VIDEO

Noi manifestaţii au loc joi la Atena, în cea de-a doua zi a unei greve generale de 48 de ore împotriva unui proiect de lege privind măsurile de austeritate, foarte criticat şi care urmează să fie supus unui vot definitiv în Parlament în cursul serii.

1259 afișări
Imaginea articolului A doua zi de grevă generală în Grecia. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii - VIDEO

A doua zi de grevă generală în Grecia. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii greci au utilizat gaze lacrimogene joi, pentru a respinge grupuri de tineri care aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov, în faţa Parlamentului, în centrul Atenei, în cadrul unei manifestaţii împotriva adoptării unor măsuri de austeritate.

Incidentele s-au declanşat în timp ce peste 50.000 de persoane participă la proteste faţă de un vot prevăzut joi seara în Parlament asupra unei noi serii de măsuri de austeritate, dictate de creditorii ţării, Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

O persoană a fost rănită la cap şi urma să fie spitalizată urgent, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, un activist comunist a fost atins de un cocteil Molotov, a anunţat postul grec privat de televiziune Skai.

Lupte corp la corp şi cu bate de lemn aveau loc, joi după prânz, între activişti comunişti şi grupuri de tineri, la finalul unui miting împotriva adoptării unei noi serii de măsuri de austeritate.

Poliţia, care a utilizat anterior gaze lacrimogene pentru a îndepărta grupuri de tineri, urmărea de la distanţă aceste confruntări, în care persoane trântite la pământ erau lovite de către adversari, în timp ce majoritatea protestatarilor părăseau piaţa.

Activiştii comunişti au profitat de intervenţie pentru a se întoarce în Piaţa Syntagma, pe care o ocupau de joi dimineaţa, cu intenţia de a rămâne în piaţă până la exprimarea votului asupra noii legi privind adoptarea unor noi măsuri de austeritate, în cea de a doua zi a unei greve generale de 48 de ore, organizată la apelul sindicatelor.

Acest loc din faţa cordonului de poliţişti care controlează accesul în Parlament, este, în mod tradiţional, locul de unde pornesc confruntări în cadrul manifestaţiilor greceşti. Tot aici au început şi confruntările de miercuri între tineri şi poliţie, în prima zi de proteste, la care, în Atena, au participat aproximativ 70.000 de persoane.

Aceste incidente au continuat timp de câteva ore, cu acte de vandalism care au transformat centrul oraşului într-un câmp de bătaie, în care au fost rănite 70 de persoane, dintre care 50 de poliţişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici