Accident cu un microbuz care transporta români, în Italia: O româncă a murit şi alte şase sunt rănite, dintre care una grav

O româncă a murit şi alte şase au fost rănite, dintre care una are leziuni severe, fiind în prezent internate în spital, în urma accidentului rutier produs joi, în provincia Ferrara din Italia, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

1743 afișări
Imaginea articolului Accident cu un microbuz care transporta români, în Italia: O româncă a murit şi alte şase sunt rănite, dintre care una grav

Accident cu un microbuz care transporta români, în Italia: O româncă a murit şi alte şase sunt rănite, dintre care una grav (Imagine: Shutterstock)

"Consulatul General al României la Bologna a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale, pentru a obţine informaţii cu privire la accidentul produs la data de 6 martie 2014, ora 6.50 a.m (ora locală), în localitatea Portoverrara, pe teritoriul comunei Portomaggiore (provincia Ferrara). În accident au fost implicate 7 persoane, dintre care una a ecedat, alta a suferit leziuni severe, aflându-se în stare gravă la un spital din Bologna, iar alte 5 sunt rănite, fiind internate la un spital din Ferrara", se arată în răspunsul MAE.

Reprezentanţii consulatului general se află în legătură permanentă cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, mai precizează Ministerul de Externe.

O româncã a murit, iar alte două sunt în stare gravă după ce un microbuz care transporta şapte muncitoare sezoniere românce a intrat într-un copac, în apropierea oraşului Ferrara, în nordul Italiei, informează site-ul agenţiei italiene AGI.

Microbuzul italian, în care se aflau şapte muncitoare românce şi şoferul, a ieşit de pe carosabil şi a lovit un copac, pe Drumul provincial 57, în localitatea Portoverrara, situată în apropierea oraşelor Ferrara şi Bologna, în regiunea italiană Emilia-Romagna.

Microbuzul transporta muncitoarele din Comacchio la fermele din Ostellato.

Probabil din cauza vitezei excesive, a somnului sau a unei defecţiuni tehnice, şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului, iar microbuzul a lovit un copac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici