Accident teribil în Spania. Un român a murit, iar alţi şapte au fost răniţi / Anunţul MAE

Un român a murit, iar alţi şapte au fost răniţi, după coliziunea între un camion şi o furgonetă pe o autostradă din Spania, în apropiere de localitatea Villafranca de los Barros, relatează site-ul cotidianului Hoy: Diario de Extremadura.

4850 afișări
Imaginea articolului Accident teribil în Spania. Un român a murit, iar alţi şapte au fost răniţi / Anunţul MAE

Accident teribil în Spania. Un român a murit, iar alţi şapte au fost răniţi

Potrivit primelor informaţii, un camion a intrat într-o furgonetă, la bordul căreia se aflau opt români, care staţiona pe marginea drumului.

Pe lângă cei şapte români răniţi a fost, de asemenea, rănit şi şoferul camionului.

 

 

Accidentul s-a produs joi dimineaţa, în jurul orei locale 5:00 (ora României, 06:00) pe autostrada A66, pe sensul spre Sevilla.

Potrivit autorităţilor medicale din Extremadura, cinci persoane au suferit răni serioase, iar trei răni minore.

Răniţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, au fost internaţi în spitale din Mérida, Tierra de Barros şi Zafra.

Toate cele opt persoane aflate în furgonetă sunt de naţionalitate română, potrivit postului de televiziune Canal Extremadura.

MAE, despre accidentul din Spania:Un român a murit şi alţi şapte au fost investigaţi, apoi externaţi

Ministerul de Externe a transmis, joi, pentru MEDIAFAX că în urma accidentului rutier dintre un camion şi o furgonetă pe o autostradă din Spania un român a murit, iar alţi şapte au fost transportaţi la spital pentru investigaţii, apoi externaţi.

„Consulatul General al României la Sevilla a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la accidentul rutier produs la data de 2 ianuarie 2020, în municipiul Villafranca de los Barros, Regatul Spaniei, respectiv cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Potrivit datelor obţinute de la autorităţile locale, MAE precizează că un cetăţean român a decedat, iar alţi 7 aflaţi în autovehicul au fost transportaţi la o unitate medicală din apropiere pentru investigaţii suplimentare, fiind ulterior externaţi în cursul acestei zile”, a transmis MAE, pentru MEDIAFAX.

Instituţia precizează că reprezentanţii Cpnsulatului României la Sevilla întreprind demersurile necesare repatrierii românului decedat.

„Reprezentanţii Consulatului General al României la Sevilla întreprind demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiei persoanei decedate. Consulatul General al României la Sevilla monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces”, potrivit informaţiilor MAE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spania,
accident,
români

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici