ACCIDENTUL DE AUTOCAR din Italia: Medicii au fost nevoiţi să aleagă ce pasageri să salveze prioritar

Medicii ambulanţelor ajunşi primii la locul accidentului de autocar din Italia s-au confruntat cu sarcina de a alege pe cine să salveze în mod prioritar.

249 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DE AUTOCAR din Italia: Medicii au fost nevoiţi să aleagă ce pasageri să salveze prioritar

ACCIDENTUL DE AUTOCAR din Italia: Medicii au fost nevoiţi să aleagă ce pasageri să salveze prioritar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am fost nevoiţi să alegem pe cine să salvăm", a declarat medicul anestezist Maurizio Abbenante, care lucrează la serviciul de ambulanţă din orăşelul Avellino şi a fost primul salvator ajuns la locul accidentului, scrie ziarul La Repubblica, în ediţia online.

"Prima dată, am scos persoanele care aveau şanse mai mari de supravieţuire. Am fost nevoiţi să decidem cine părea mai capabil de supravieţuire", a declarat medicul.

Accidentul a avut loc duminică seara pe Autostrada A16, în apropiere de oraşul italian Napoli. Un autocar care avea la bord aproximativ 50 de persoane, inclusiv numeroşi copii, a lovit mai multe vehicule, a rupt balustrada de protecţie de pe autostradă şi a căzut în gol 25-30 de metri.

Cel puţin 38 de oameni au murit în accident (39, conform ministrului Transporturilor, Maurizio Lupi), alte zece persoane fiind rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici