ACORD Rusia - Ucraina pentru alimentarea cu electricitate pe parcursul anului 2015

Rusia şi Ucraina au semnat un acord pentru furnizarea de electricitate pe parcursul anului viitor, după ce Rusia a anunţat sâmbătă că intenţionează să furnizeze cărbune şi electricitate Ucrainei, fără ca acestea să fie plătite în avans, relatează Sputnik News.

387 afișări
Imaginea articolului ACORD Rusia - Ucraina pentru alimentarea cu electricitate pe parcursul anului 2015

ACORD Rusia - Ucraina pentru alimentarea cu electricitate pe parcursul anului 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Contractul este valabil timp de un an, începând din 30 decembrie 2014 şi prevede livrarea constantă de electricitate, până la 1.500 MW", a declarat Alexander Novak, ministrul rus al Energiei.

Acordul a fost semnat între companiile de stat din cele două ţări, Inter RAO din Rusia şi, respectiv, Ukrinterenergo din Ucraina.

De asemenea, cele două companii au semnat o altă înţelegere, prin care Ucraina se angajează să asigure alimentarea cu energie a Peninsulei Crimeea, potrivit TASS.

Săptămâna trecută, Crimeea a fost privată de energie electrică timp de mai multe ore, după ce Ucraina a întrerupt fără să anunţe livrările către peninsulă.

Sâmbătă, Rusia a anunţat că intenţionează să furnizeze Ucrainei cărbune şi electricitate, fără ca acestea să fie plătite în avans. Ucraina întâmpină dificultăţi în a-şi acoperi necesarul de energie, din cauza conflictului dintre armata naţională şi separatiştii proruşi.

Tot sâmbătă, vicepremierul rus Dmitri Kozak a anunţat că Rusia va livra electricitate Ucrainei la tarife aplicate pe piaţa internă rusă, cu mult mai mici decât cele în vigoare pe teritoriul ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici