John Boehner va formula o acţiune judiciară contra lui Barack Obama pentru ABUZ DE PUTERE

John Boehner, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, va intenta o acţiune judiciară împotriva preşedintelui SUA, democratul Barack Obama, pentru presupusa utilizare abuzivă a prerogativelor prezidenţiale, informează Fox News.

902 afișări
Imaginea articolului John Boehner va formula o acţiune judiciară contra lui Barack Obama pentru ABUZ DE PUTERE

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este vorba de o demitere, este vorba de aplicarea cu rigurozitate a legilor acestei ţări", a declarat Boehner.

"Preşedintele nu doar că ignoră legi, dar se şi laudă cu asta, având o atitudine arogantă şi incompetentă", a subliniat preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Plângerea nu a fost încă depusă. Dar, întrebat miercuri dacă intenţionează să formuleze o astfel de acţiune judiciară, Boehner a afirmat: "Da, intenţionez".

"Din punctul meu de vedere, preşedintele nu a aplicat cu rigurozitate legile. În ultimii cinci ani, am observat cu claritate un efort de erodare a puterii legislative", a argumentat Boehner.

Decizia de formulare a plângerii probabil va trebui aprobată de Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt majoritari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici