Activist pentru drepturile omului, condamnat la şapte ani de închisoare, în China. Este al treilea proces de acest fel într-o săptămână - FOTO, VIDEO

Un proeminent militant chinez pentru drepturile omului a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, acesta fiind cel de-al treilea proces de acest fel în această săptămână, notează postul de televiziune France 24 pe pagina electronică.

604 afișări
Imaginea articolului Activist pentru drepturile omului, condamnat la şapte ani de închisoare, în China. Este al treilea proces de acest fel într-o săptămână - FOTO, VIDEO

Activist pentru drepturile omului, condamnat la şapte ani de închisoare, în China. Este al treilea proces de acest fel într-o săptămână - FOTO, VIDEO

Condamnatul, Zhou Shifeng, a fost directorul firmei de avocatură Fengrui, care s-a ocupat de apărarea unor victime al abuzurilor sexuale, membri ai unor grupuri religioase interzise şi intelectuali dizidenţi.

Zhou a fost condamnat pentru "subminarea puterii de stat" de o instanţă din oraşul Tianjin, a anunţat agenţia de ştiri Xinhua. Acesta a pledat vinovat şi a spus că nu va face recurs la sentinţă.

Zhou este unul dintre cei peste 200 de activişti şi avocaţi reţinuţi în cadrul campaniei de înăbuşire a vocilor dizidente, cunoscută drept "represiunea 709" - numită după data la care a început, 9 iulie 2015. Aceştia au fost arestaţi pentru implicare în cazuri considerate sensibile de puterea de la Beijing.

Cu doar câteva zile mai devreme, alţi doi activişti, Zhai Yanmin şi Hu Shigen, au fost şi ei găsiţi pentru subminarea puterii de stat, de către aceeaşi instanţă.

Zhai a primit o condamnare de trei ani cu suspendare, o sentinţă relativ indulgentă după standardele chinze. Pe de altă parte, Hu Shigen, un activist care deja a petrecut 16 ani în închisoare pentru că ar fi încercat să organizeze evenimente de comemorare a victimelor incidentelor petrecute în 1989 în Piaţa Tiananmen, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare, instanţa afirmând că acesta ar fi încercat să instige o revoluţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici