Administraţia Trump va impune sancţiuni drastice asupra Tribunalului Penal Internaţional după ce instanţa a deschis o anchetă asupra crimelor de război din Afganistan

  • Administraţia Trump a lansat o "ofensivă" economică şi juridică asupra Instanţei Penale Internaţionale(TPI) ca răspuns la decizia instanţei de a deschide o anchetă privind crimele de război din Afganistan, efectuate de toate părţile, inclusiv de SUA.
  • Statele Unite nu vor sancţiona doar oficialii TPI implicaţi în investigarea presupuselor crime de război de înfăptuite de SUA şi aliaţii săi, ci vor impune şi restricţii de viză familiilor acelor oficiali, relatează The Guardian
  • În plus, administraţia a declarat joi că lansează o contra-investigaţie asupra instanţei, sub acuzaţii de corupţie.
1370 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump va impune sancţiuni drastice asupra Tribunalului Penal Internaţional după ce instanţa a deschis o anchetă asupra crimelor de război din Afganistan

Secretarul de stat, Mike Pompeo, consilierul pentru securitate naţională, Robert O’Brien, secretarul de apărare, Mark Esper şi procurorul general, William Barr, au prezentat decizia, dar au plecat fără a pune întrebări.

Tribunalul Penal Internaţional (TPI) a autorizat în urmă cu trei luni deschiderea unei anchete pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în Afganistan, unele din aceste presupuse infracţiuni ar fi fost comise inclusiv de soldaţi americani.

„Guvernul SUA are motive să se îndoiască de onestitatea TPI . Departamentul de Justiţie a primit informaţii credibile substanţiale care ridică îngrijorări serioase cu privire la o lungă istorie de corupţie financiară", a spus William Barr.

TPI a fost înfiinţat în 2002, ca o încercare de extindere a efortului de impunere a dreptului internaţional umanitar pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii, început de tribunale pentru cazurile din fosta Iugoslavie şi Rwanda.

SUA prin George W Bush a informat ONU în 2002 că nu va face parte din instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici