UPDATE: Aeroportul Gatwick, redeschis parţial după ce a fost închis o zi din cauza unor drone / Trupe trimise pentru căutarea operatorilor dispozitivelor

Reprezentanţii aeroportului Gatwick din Londra au anunţat vineri că au redeschis una dintre piste şi vor permite aterizarea şi decolarea unui număr limitat de aeronave, după ce mai multe drone au pătruns în repetate rânduri în spaţiul aerian al aeroportului, relatează BBC.

2194 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Aeroportul Gatwick, redeschis parţial după ce a fost închis o zi din cauza unor drone / Trupe trimise pentru căutarea operatorilor dispozitivelor

Aeroportul Gatwick din Marea Britanie rămâne ÎNCHIS până vineri dimineaţă din cauza unor drone / Trupe trimise pentru căutarea operatorilor dispozitivelor

Din cauza dronelor, mii de pasageri au fost nevoiţi să aştepte în aeroport după ce toate de zboruri ce trebuiau să decoleze joi de la Gatwick au fost anulate, iar cele programate să aterizeze aici au fost redirecţionate spre alte aeroporturi din Marea Britanie şi Europa, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Autorităţile aeroportului au declarat vineri că o pistă este "disponibilă în prezent", dar un număr limitat de aeronave au fost programate pentru plecare şi sosire.

 

 

Poliţia a încercat joi fără succes să găsească operatorii dronelor care au reapărut în zona aeroportului de fiecare dată când autorităţile au vrut să permită reluarea operaţiunilor de zbor.

Autorităţile au transmis că până în acest moment nu există indicii că ar fi vorba de un incident de natură teroristă, însă a fost luată decizia trimiterii de forţe militare în zonă pentru a ajuta la căutarea făptaşilor.

"Vom desfaşura forţele armate", a declarat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, adăugând că "suntem acolo pentru a ajuta şi de a face tot ce putem".

Eurocontrol, agenţia europeană de management de trafic aerian, a transmis că aerportul va rămâne închis până vineri la ora GMT 06:00 (ora României, 08:00).

Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May a condamnat incidentul, pe care l-a calificat ca fiind "iresponsabil şi inacceptabil".

Operaţiunile de zbor la Gatwick au fost suspendate începând de miercuri seară, în jurul orei GMT 21:00 (ora României, 23:00), după ce două drone au fost observate zburând în apropierea aeroportului.

Între 2015-2017, numărul incidentelor evitate la limită provocate de drone s-a triplat în Marea Britanie, potrivit UK Airpox Board.

Înmulţirea incidentelor de acest fel a sporit temerile privind siguranţa aviatică, astfel că în luna iulie a fost introdusă o lege ce prevede interdicţia zborului dronelor în apropierea aeroporturilor şi aerodromurilor. Persoanele ce încalcă această lege riscă până la cinci ani de închisoare.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici