Agenţia Europeană pentru Drepturi Fundamentale: Musulmanii din UE, vizaţi din ce în ce mai mult de ostilităţi, fiind asociaţi cu teroriştii

Musulmanii din Uniunea Europeană se confruntă cu o ostilitate din ce în ce mai mare, fiind asociaţi cu grupurile teroriste, arată un raport al Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale, citat de site-ul agenţiei ANSAmed.

2317 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană pentru Drepturi Fundamentale: Musulmanii din UE, vizaţi din ce în ce mai mult de ostilităţi, fiind asociaţi cu teroriştii

Agenţia Europeană pentru Drepturi Fundamentale: Musulmanii din UE, vizaţi din ce în ce mai mult de ostilităţi, fiind asociaţi cu teroriştii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Musulmanii din Uniunea Europeană se confruntă cu o ostilitate în creştere, deoarece sunt percepuţi frecvent ca autori ai atacurilor teroriste sau simpatizanţi ai grupurilor islamiste, fiind consideraţi ameninţări la adresa securităţii publice", relevă un raport al Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale efectuat în noiembrie.

Raportul se bazează pe un studiu efectuat în Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Spania, Finlanda, Suedia, Franţa, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Danemarca şi Slovacia.

"Imigranţii şi solicitanţii de azil sunt vizaţi de numeroase forme de violenţă şi intimidare din partea autorităţilor, grupurilor de persoane sau indivizilor. Fenomenul vizează şi activişti politici percepuţi ca fiind favorabili imigranţilor", subliniază raportul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici