Ahmadinejad avertizează că un atac contra Iranului va conduce la "distrugerea" Israelului

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, avertizează că orice atac împotriva ţării sale va conduce la "distrugerea" Israelului, într-o declaraţie făcută cu ocazia unei vizite efectuate în Qatar.

22 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad avertizează că un atac contra Iranului va conduce la "distrugerea" Israelului

Ahmadinejad avertizează că un atac contra Iranului va conduce la "distrugerea" Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Orice acţiune militară împotriva Iranului va conduce la distrugerea entităţii sioniste", a declarat Ahmadinejad într-o conferinţă de presă organizată împreună cu emirul Qatarului, Hamad ben Khalifa Al-Thani.

"Entitatea sionistă şi administraţia americană atacă orice ţară din regiune, atunci când doresc, fără a aştepta să aibă permisiunea, dar deocamdată nu pot face acest lucru", adaugă Ahmadinejad. "Iranul are capacitatea de a da o ripostă dură", avertizează liderul iranian.

Mahmoud Ahmadinejad apreciază că declaraţiile care evocă riscul unor atacuri împotriva ţării sale au rolul de a face presiuni asupra Iranului. "Nu va exista niciun război împotriva Iranului", adaugă el.

Liderul de la Teheran a profitat de ocazie pentru a critica din nou reluarea negocierilor de pace israelo-palestiniene. "Statul evreu este în stare critică şi speră să se reanimeze graţie unui dialog lipsit de rezultate", subliniază Ahmadinejad.

Vizita lui Ahmadinejad în Qatar are rolul îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale şi abordării unor probleme regionale, precum situaţia din teritoriile palestiniene şi inundaţiile din Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici