Al-Qaida are un nou şef. Vezi cine l-a înlocuit pe Osama ben Laden

Saif al-Adel, un membru de rang înalt al Al-Qaida, a fost desemnat şeful interimar al grupării extremiste, după eliminarea lui Osama ben Laden, la 2 mai, de către un comando american. Informaţia a fost anunţată de CNN, postul american de televiziune sprijinindu-se pe informaţiile furnizate de Noman Benotman, un fost militant extremist libian, care a renunţat la ideologia Al-Qaida.

3397 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida are un nou şef. Vezi cine l-a înlocuit pe Osama ben Laden

Al-Qaida are un nou şef. Vezi cine l-a înlocuit pe Osama ben Laden

Benotman a declarat că această nominalizare a fost motivată de nerăbdarea militanţilor Al-Qaida faţă de absenţa unui lider.

Desemnarea lui Saif al-Adel a fost, de asemenea, anunţată de cotidianul pakistanez The News, care citează surse neidentificate într-un articol din Rawalpindi (centru), un oraş situat în apropiere de Islamabad, care adăposteşte sediul armatei pakistaneze.

Saif al-Adel, fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic, are aproximativ 50 de ani şi ar fi liderul organizaţiei militare a Al-Qaida.

Cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare la atentatele împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar es Salaam în 1998, iar pentru arestarea sa este oferită o recompensă de cinci milioane de dolari.

Potrivit lui Benotman, această nominalizare la conducerea Al-Qaida ar putea fi o modalitate pentru reţea să testeze reacţiile faţă de un lider care nu provine din Peninsula Arabă, pământul sfânt al islamului, în vederea introducerii celui care apare ca succesorul natural al lui ben Laden, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Osama ben Laden era originar din Arabia Saudită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici