Al-Qaida le cere egiptenilor să declanşeze jihadul şi să formeze un guvern islamist

Organizaţia irakiană a reţelei al-Qaida le cere manifestanţilor egipteni să declanşeze "războiul sfânt" şi să instaureze un guvern care să respecte legea coranică, a anunţat, marţi, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE).

19 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida le cere egiptenilor să declanşeze jihadul şi să formeze un guvern islamist

Al-Qaida le cere egiptenilor să declanşeze jihadul şi să formeze un guvern islamist (Imagine: Mediafax Foto)

Comunicatul organizaţiei Statul islamic din Irak, reprezentând aparent o primă reacţie a grupării la evenimentele din Egipt, a fost publicat marţi pe forumuri utilizate de militanţii islamişti, a precizat SITE.

Mesajul adresat manifestanţilor egipteni afirmă că "marşul jihadului" a început în Egipt, iar "porţile martirilor sunt deschise".

Gruparea radicală le cere egiptenilor să nu acorde importanţă "căilor înşelătoare" ale democraţiei şi "naţionalismului păgân degradat".

Organizaţia islamistă afirmă că jihadul egiptean înseamnă susţinerea islamului, a celor slabi şi oprimaţi din Egipt, pentru poporul din Gaza şi Irak şi "pentru fiecare musulman care a fost lovit de opresiunea tiranului egiptean şi a stăpânilor lui de la Washington şi Tel Aviv", conform traducerii oferite de SITE.

Mişcarea de contestare a preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak, s-a intensificat marţi, când sute de mii de persoane au defilat în marile oraşe din Egipt, în cadrul celor mai importante manifestaţii organizate de la declanşarea protestelor de stradă, la 25 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici