Ambasadorul britanic la UE, Ivan Rogers, şi-a dat demisia

Ivan Rogers, ambasadorul britanic la UE, şi-a anunţat echipa sa că va demisiona, o mişcare neaşteptată care survine cu doar câteva luni înainte de data stabilită de către premierul Theresa May pentru iniţierea în mod formal a negocierilor pentru Brexit, scrie Reuters, citând Financial Times.

495 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic la UE, Ivan Rogers, şi-a dat demisia

Ambasadorul britanic la UE, Ivan Rogers, şi-a dat demisia (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Diplomatul şi-ar fi anunţat demisia în cursul după-amiezii de marţi, însă nu a precizat motivul pentru care a luat această decizie, au declarat persoane care au văzut nota de informare trimisă echipei sale, relatează Financial Times.

În noiembrie 2013, Rogers a fost numit către fostul premier David Cameron în funcţia de ambasador al Marii Britanii la UE.

Ministerul de Externe şi Guvernul de la Londra nu au comentat încă informaţiile publicate de Financial Times.

Anul trecut, May a comunicat că va declanşa negocierile oficiale de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeana până la finalul lunii martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici