Anchetatorii nu au găsit încă suspecţi în cazul avionului malaysian prăbuşit în estul Ucrainei

Probele descoperite în cazul prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines pe un câmp din Ucraina nu au fost suficiente pentru identificarea unor posibili suspecţi, admite procurorul olandez care coordonează investigaţia internaţională în acest caz, Fred Westerbeke, relatează Associated Press.

235 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii nu au găsit încă suspecţi în cazul avionului malaysian prăbuşit în estul Ucrainei

Anchetatorii nu au găsit încă suspecţi în cazul avionului malaysian prăbuşit în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fred Westerbeke a anunţat că există câteva "persoane de interes" pe care investigatorii le au în vedere în momentul de faţă, dar a refuzat să dea alte detalii despre posibilii suspecţi. El a precizat că investigaţia va dura, cel mai probail, până la finalul anului.

Avionul care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur a fost doborât pe 17 iulie 2014 pe un câmp din estul Ucrainei, accident care s-a soldat cu morţile tuturor celor 298 de pasageri aflaţi la bordul cursei.

Este cea de-a cincea comisie care se ocupă de acest caz, fiind formată din experţi din Olanda, Australia, Malaysia, Ucraina şi Belgia. Potrivit acesteia, cel mai acceptabil scenariu al prăbuşirii este că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer. Atât rebelii pro-ruşi, cât şi forţele ucrainiene care se luptau în zonă la acea vreme au negat implicarea în provocarea acestui incident aviatic.

Până în prezent, au fost intervievaţi peste 100 de martori, a precizat Fred Westerbeke. El a declarat că scenariul potrivit căruia avionul Boeing 777 a fost doborât de o rachetă Buk este "cel mai probabil", adăugând că anchetatorii nu au identificat, în prezent, alte cauze ale prăbuşirii aparatului de zbor.

Un diplomat al Naţiunilor Unite a declarat săptămâna trecută că cele cinci ţări implicate în investigarea acestui incident aviatic şi-au exprimat dorinţa pentru înfiinţarea unei comisii a Naţiunilor Unite care să se ocupe de găsirea vinovaţilor în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici