Angela Merkel, liderul cel mai apreciat de cetăţenii europeni

Cancelarul german Angela Merkel este liderul cel mai apreciat de cetăţenii europeni, iar preşedintele francez Nicolas Sarkozy este cel mai nepopular, potrivit unui sondaj realizat în Germania, Spania, Italia, Franţa şi Marea Britanie.

369 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, liderul cel mai apreciat de cetăţenii europeni

Angela Merkel, liderul cel mai apreciat de cetăţenii europeni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel se bucură de o notorietate comparabilă în cele cinci ţări (93 la sută Merkel şi 92 la sută Sarkozy), preşedintele francez este apreciat de 33 la sută dintre europeni şi strânge 58 la sută dintre opiniile nefavorabile, în timp ce cancelarul german este apreciată de 50 la sută dintre persoanele chestionată faţă de 41 la sută care îi sunt nefavorabile.

David Cameron, premierul britanic, este cunoscut de 88 la sută dintre persoanele chestionate, iar rata părerilor pozitive este aproximativ aceeaşi cu cea a părerilor negative, respectiv de 44 la sută.

Dintre nou-veniţi, şeful Guvernului italian Mario Monti este cunoscut de 74 la sută dintre persoanele chestionate, iar 36 la sută dintre ele au o părre bună despre el.

Spaniolul Mariano Rajoy este cel mai puţin cunoscut dintre cei cinci lideri europeni (63 la sută). El este apreciat de 27 la sută dintre cetăţeni, în timp ce 34 la sută au o părere nefavorabilă despre el.

Sondajul a fost realizat de institutul BVA pentru cotidianul francez 20minutes, în Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania, în perioada 20-29 februarie 2011, pe Internet, pe un eşantion format din 4.217 persoane cu vârste peste 15 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici