Ankara acuză Moscova că se comportă precum o organizaţie teroristă

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a acuzat Rusia că se comportă "precum o organizaţie teroristă" în Siria, evocând ameninţarea reprezentată de un răspuns "extrem de hotărât" al ţării sale, informează publicaţia Le Figaro.

2619 afișări
Imaginea articolului Ankara acuză Moscova că se comportă precum o organizaţie teroristă

Ankara acuză Moscova că se comportă precum o organizaţie teroristă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Rusia continuă să se comporte precum o organizaţie teroristă, forţând populaţia civilă să fugă, noi i ne vom opune cu un răspuns foarte hotărât", a spus el, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Kiev.

Anterior, Rusia s-a declarat foarte îngrijorată de bombardamentele lansate de aviaţia turcă asupra poziţiilor kurde din Siria, denunţând o politică "provocatoare" a Ankarei, atitudine care constituie "o ameninţare la adresa păcii".

Pentru cea de-a treia zi consecutivă, artileria turcă a bombardat luni, de pe partea sa de frontieră, poziţiile kurde din Siria ca măsură de represalii, potrivit Ankarei, la tirurile de rachete venite din partea opusă, generând îngrijorarea Washingtonului şi a Parisului.

De mai multe luni, Guvernul turc a avertizat Partidul kurd al Uniunii Democratice (PYD) şi formaţiunea Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), cu privire la orice tentativă de a se instala pe termen lung la vest de fluviul Eufrat.

Ankara se teme că sirienii de etnie kurdă, ce controlează deja o mare parte din nordul Siriei, şi-ar putea extinde influenţa aproape în întregime asupra zonei frontaliere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici