Aproape 700 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor italiene. Fluxul de persoane care traversează Mediterana este în creştere

  • Aproape 700 de migranţi au fost salvaţi sâmbătă în largul coastelor sudice ale Italiei, a anunţat paza de coastă într-un comunicat, în condiţiile în care fluxul de migranţi care traversează Marea Mediterană este în creştere pe timp de condiţii maritime favorabile.
  • Autorităţile italiene au găsit şi cinci trupuri neînsufleţite.
224 afișări
Imaginea articolului Aproape 700 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor italiene. Fluxul de persoane care traversează Mediterana este în creştere

Sursa foto: Twitter SOS MEDITERRANEE

Cei mai mulţi dintre cei 674 de migranţi au fost găsiţi pe o barcă de pescuit la 200 de kilometri de coasta Calabriei. Alţii au fost salvaţi în apă. Operaţiunile de căutare şi salvare au fost efectuate de o navă comercială şi de paza de coastă şi poliţia financiară din Italia, potrivit Reuters.

Migranţii au fost transferaţi duminică dimineaţă în oraşe portuare din Sicilia şi Calabria, potrivit comunicatului. Cele cinci cadavre au fost aduse la morga spitalului din oraşul sicilian Messina.

Peste 34.000 de solicitanţi de azil şi migranţi au debarcat în Italia de la începutul anului, faţă de aproximativ 25.500 în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Ministerului italian de Interne.

Ţările mediteraneene aflate pe principalele rute de migranţi către Europa se aşteaptă la peste 150.000 de sosiri în acest an, în condiţiile în care penuria de alimente cauzată de conflictul din Ucraina ameninţă un nou val de migraţie din Africa şi Orientul Mijlociu.

Duminică dimineaţă, nava Ocean Viking, sub pavilion norvegian, a reperat o barcă de cauciuc supraaglomerată în apele internaţionale din largul coastelor Libiei şi a salvat 87 de persoane, inclusiv 57 de minori neînsoţiţi, a anunţat aceasta pe Twitter.

Separat, sâmbătă, nava de căutare şi salvare a ONG-ului german Sea-Watch a salvat peste 400 de migranţi, inclusiv mai mulţi copii mici şi două femei însărcinate, care călătoreau pe patru ambarcaţiuni supraaglomerate. Potrivit Sea-Watch, marea plată şi lipsa vântului au favorizat sosirile de migranţi pe coastele italiene.

În Lampedusa, peste 400 de migranţi au debarcat începând de aseară, după ce sâmbătă au debarcat alte 350 de persoane, ceea ce reprezintă o provocare pentru centrul de primire a migranţilor de pe insulă, care se ocupă de peste 1.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici