Aproape toată Siria a rămas fără curent electric, în urma unui atentat, a anunţat un ministru

Aproape întregul teritoriu al Siriei a fost privat miercuri de curent electric, în urma unui atentat împotriva unei linii de înaltă tensiune, în centrul ţării, a anunţat ministrul Energiei Electrice.

358 afișări
Imaginea articolului Aproape toată Siria a rămas fără curent electric, în urma unui atentat, a anunţat un ministru

Aproape toată Siria a rămas fără curent electric, în urma unui atentat, a anunţat un ministru (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Un atac terorist împotriva unei linii de înaltă tensiune, în regiunea centrală, a provocat o pană de curent electric în majoritatea guvernoratelor siriene", a declarat Imad Khamis, citat de postul de televiziune de stat.

Termenul "terorist" îi desemnează în terminologia siriană pe rebelii sirieni.

Ministrul a promis că alimentarea cu energie electrică va fi restabilită treptat "în următoarele ore".

Cartierele Damascului şi suburbii ale capitalei siriene erau private de curent electric miercuri dimineaţa, au declarat locuitori din zonă pentru AFP.

De asemenea, curentul era întrerupt în zone de la periferia capitalei, ca Dummar (vest) şi Jaramana (sud-est).

Penele de electricitate s-au multiplicat în Siria odată cu intensificarea conflictului, care a început în martie 2011 printr-o revoltă populară reprimată în mod violent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici