Apropiaţi ai Papei Francisc acuză Casa Albă de o "geopolitică apocaliptică"

În cadrul unui articol exploziv, doi apropiaţi ai Papei Francisc îl acuză pe Steve Bannon, strateg şef şi consilier principal al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, că a adoptat o "geopolitică apocaliptică" ale cărei rădăcini "nu sunt foarte îndepărtate" de cele ale fundamentalismului islamic, informează The Guardian.

1303 afișări
Imaginea articolului Apropiaţi ai Papei Francisc acuză Casa Albă de o "geopolitică apocaliptică"

Apropiaţi ai Papei Francisc acuză Casa Albă de o "geopolitică apocaliptică"

Articolul apărut în La Civiltà Cattolica, care este verificat de Vatican înainte de publicare, scoate în evidenţă o critică severă a "fundamentalismului evanghelic" din Statele Unite, argumentând că în chestiuni care variază de la încălzirea globală la "migranţi şi musulmani", susţinătorii acestei ideologii au adoptat o variantă distorsionată a Scripturii şi a Vechiului Testament, care promovează conflictul şi războaiele mai presus de orice.

Experţii de la Vatican consideră că articolul ar fi avut sprijinul explicit al Bisericii şi al Papei Francisc. Totodată, autorii săi, Antonio Spadaro, redactorul-şef al publicaţiei, şi Marcelo Figueroa, redactorul-şef al ziarului L'Osservatore Romano, sunt cunoscuţi ca apropiaţi ai Papei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici