Aproximativ 20 de răniţi în urma unui seism cu magnitudinea 5, în Algeria

Un cutremur cu magnitudinea 5 a provocat rănirea a 19 persoane, duminică, la Beni Ilmene, în apropiere de M'sila (la 248 de kilometri sud-est de Alger), zonă afectată în urmă cu zece zile de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, a anunţat o sursă oficială.

16 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20 de răniţi în urma unui seism cu magnitudinea 5, în Algeria

Aproximativ 20 de răniţi în urma unui seism cu magnitudinea 5, în Algeria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un număr de 19 persoane au fost rănite în condiţii care nu au fost precizate, în urma acestei replici, a anunţat Protecţia civilă, citată de agenţia APS.

Epicentrul noului cutremur, care s-a produs la ora locală 14.28 (16.28 ora României), a fost localizat la zece kilometri nord de Beni Ilmene, a declarat Centrul de cercetare în astronomie, astrofizică şi geofizică (CRAAG).

Seismul din 14 mai a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 86, potrivit unui bilanţ oficial.

"Aceste replici sunt normale", a explicat pentru AFP, Hamou Djellit, şeful departamentului de studiu şi supraveghere seismică al CRAAG. "În 2003, am înregistrat peste 2.000 de replici" ale cutremurului cu magnitudinea de 6,8 care a provocat, în mai, moartea a 2.300 de persoane în regiunea Alger.

Algeria înregistrează "în medie 60 de mişcări telurice pe lună de magnitudine de la slabă la moderată, punctate de cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 4 şi 5", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici