Argentina a anulat meciul amical cu Israelul. Motivul acestei decizii

Argentina a anulat meciul amical cu Israelul, programat să se dispute pe 9 iunie, la Ierusalim, aparent ca urmare a presiunilor politice în legătură cu acţiunile forţelor militare israeliene în timpul protestelor recente din Fâşia Gaza, în urma cărora cel puţin 120 de palestinieni au fost ucişi.

2483 afișări
Imaginea articolului Argentina a anulat meciul amical cu Israelul. Motivul acestei decizii

Argentina a anulat meciul amical cu Israelul. Motivu acestei decizii

Atacantul argentinian Gonzalo Higuain a declarat pentru postul ESPN că meciul a fost anulat.

"În sfârşit au făcut lucrul corect", a afirmat Higuain.

Ambasada Israelului la Buenos Aires a confirmat pe Twitter anularea meciului în contextul unor "ameninţări şi provocări la adresa lui Lionel Messi".

Potrivit presei, premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat telefonic cu preşedintele argentinian Mauricio Macri în încercarea de a rezolva situaţia.

Cotidianul argentinian Clarín a transmis că preşedintele de la Buenos Aires a examinat chestiunea împreună cu Federaţia argentiniană de Fotbal şi a concluzionat că "jucătorii nu doresc să joace în Israel din cauza ameninţărilor la adresa lui Messi".

Macri şi-a cerut scuze faţă de Netanyahu, afirmând că motivele jucătorilor nu sunt de natură politică, potrivit cotidianului.

Vestea anulării meciului a fost primită cu urale în Fâşia Gaza, iar asociaţia palestiniană de fotbal a salutat decizia Argentinei, mulţumind atacantului argentinian Lionel Messi şi colegilor săi.

"Valorile, moralitatea şi sportul au câştigat astăzi o victorie şi un cartonaş roşu a fost arătat Israelului prin anularea jocului", a declarat preşedintele asociaţiei palestiniene de fotbal, Jibril Rajoub, citat de agenţia de presă Reuters.

Presa argentiniană, potrivit site-ului cotidianului Haaretz, relatează că meciul a fost anulat ca urmare a presiunilor palestiniene şi opoziţiei principalilor jucători argentinieni, inclusiv Messi şi Javier Mascherano, care nu doreau să se deplaseze în Israel.

Meciul, care urma să fie ultimul joc de pregătire pentru Argentina înainte de Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, era programat să se dispute sâmbătă, pe un stadion din Ierusalimul de Vest.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian. Israelul a anexat Ierusalimul de Est, dar marile puteri şi Naţiunile Unite nu recunosc suveranitatea israeliană asupra întregului oraş, subliniind că zonele trebuie negociate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici