Armata SUA a trimis un bombardier deasupra Peninsulei Coreene, după testul nuclear al Phenianului

Armata americană a trimis duminică un bombardier cu rază lungă de acţiune B-52 să survoleze Peninsula Coreeană, în replică la testul nuclear anunţat săptămâna aceasta de Coreea de Nord, relatează agenţia DPA în pagina online.

10759 afișări
Imaginea articolului Armata SUA a trimis un bombardier deasupra Peninsulei Coreene, după testul nuclear al Phenianului

Armata SUA a trimis un bombardier deasupra Peninsulei Coreene, după testul nuclear al Phenianului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Bombardierul a zburat la altitudine mică deasupra oraşului sud-coreean Osan, în ceea ce armata a precizat că a fost o demonstraţie de forţă.

Ulterior, bombardierul de tip B-52 s-a întors la baza sa din insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.

"Aceasta a fost o demonstraţie a angajamentului puternic al SUA faţă de aliaţii noştri din Coreea de Sud, din Japonia şi faţă de apărarea teritoriului american", a declarat amiralul Harry Harris Jr, comandantul forţelor din cadrul Comandamentului Pacific al SUA.

"Testul nuclear al Coreei de Nord este o încălcare flagrantă a obligaţiilor sale internaţionale. Forţele militare ale SUA din regiunea Indo-Asia-Pacific vor continua să coopereze cu partenerii şi aliaţii noştri regionali pentru a menţine stabilitatea şi securitatea".

Phenianul a anunţat miercuri că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un tip de armă mai puternic decât cele pe care le-a testat anterior.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici