ATAC ARMAT în Elveţia: Trei persoane au murit şi două au fost rănite. Atacatorul fusese internat, în trecut, la un spital de psihiatrie

Un bărbat a ucis prin împuşcare trei persoane şi a rănit alte două, miercuri seara, în satul Daillon din cantonul Valais, în Elveţia, a anunţat poliţia. Atacatorul a fost arestat, după ce a fost rănit. Autorităţile elveţiene au precizat, într-o conferinţă de presă, cã atacatorul a fost internat, în trecut, la un spital de psihiatrie.

1407 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT în Elveţia: Trei persoane au murit şi două au fost rănite. Atacatorul fusese internat, în trecut, la un spital de psihiatrie

ATAC ARMAT în Elveţia: Trei persoane au murit şi două au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trei persoane au decedat la faţa locului. Alte două persoane au fost rănite şi spitalizate", a anunţat poliţia cantonală elveţiană într-un comunicat dat publicităţii în noaptea de miercuri spre joi.

Identitatea atacatorului, care este şi el spitalizat, nu a fost dezvăluită de către anchetatori.

Miercuri seara, "către ora (locală) 20.50 (21.50, ora României), sediul central al poliţiei cantonale a fost alertat în legătură cu faptul că un bărbat trăgea asupra unor locuitori din satul Daillon/Conthey", a anunţat poliţia în comunicat.

Poliţiştii anunţau "mai multe persoane rănite zăcând pe jos".

Patrule din cadrul poliţiei cantonale din Valais, însoţite de unităţi speciale din canton, "au intervenit imediat la faţa locului şi l-au neutralizat pe presupusul atacator", precizează anchetatorii.

În cursul intervenţiei, presupusul atacator a ameninţat poliţia, care a fost nevoită să deschidă focul şi să îl rănească, pentru a-l neutraliza.

"A avut loc un schimb de focuri, pentru că el ameninţa agenţi de poliţie. El a fost atins şi rănit", a declarat pentru AFP Jean-Marie Bornet, un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale.

Niciun poliţist nu a fost rănit.

Procurorul din Valais s-a deplasat la locul faptei. O procedură a fost demarată.

Atacatorul din Elveţia a fost internat, în trecut, la psihiatrie

Atacatorul din cantonul Valais care a ucis miercuri seara trei persoane în satul Daillon a fost internat, în trecut, la un spital de psihiatrie, au anunţat joi autorităţile elveţiene într-o conferinţă de presă.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, rănit în cursul intervenţiei poliţiei, a utilizat două arme, potrivit lui Robert Steiner, comandantul poliţiei cantonale din Valais, o carabină - o armă utilizată în trecut - şi o puşcă de vânătoare.

Aproximativ 20 de focuri au fost trase.

Atacatorul era cunoscut de către serviciile de poliţie pentru consumul de droguri. El poseda arme de foc, care i-au fost retrase după ce a fost internat la psihiatrie, în 2005.

Cele trei victime sunt femei, în vârstă de 32, 54 şi, respectiv, 79 de ani. Cei doi răniţi sunt bărbaţi, în vârstă de 33 şi, respectiv, 63 de ani.

Potrivit poliţiei, atacatorul cunoştea victimele.

Potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului, poliţia criminalistică acţiona în continuare, joi dimineaţa, în acest cătun, situat la aproximativ 1.000 de metri altitudine şi înconjurat de vii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici