Atacurile din Norvegia trebuie plasate în contextul ostilităţii faţă de imigraţie

Atacurile comise în Norvegia trebuie plasate în contextul ostilităţii din ce în ce mai mari împotriva imigranţilor şi musulmanilor din ţările nordice, afirmă experţi citaţi de Euronews.

1363 afișări
Imaginea articolului Atacurile din Norvegia trebuie plasate în contextul ostilităţii faţă de imigraţie

Atacurile din Norvegia trebuie plasate în contextul ostilităţii faţă de imigraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mariano Aguirre, de la filiala norvegiană a Centrului pentru Pace, consideră că atacurile de la Oslo evidenţiază o nouă tendinţă: "Cred că trebuie să le plasăm în contextul ostilităţii din ce în ce mai mari manifestate împotriva imigranţilor şi islamului în ţările nordice, în Scandinavia şi chiar în alte ţări, precum Franţa. Acesta atac transmite un mesaj politic clar Partidului Laburist şi Guvernului Stoltenberg, considerat de agresor ca fiind prea blând în relaţia cu imigranţii şi islamul".

"Politicile Norvegiei, mai ales ale acestui Guvern, sunt foarte generoase, comparativ cu alte ţări europene", adaugă expertul.

"Norvegia este considerată o ţară care nu are probleme cu imigraţia. Dar cred că acest lucru se va schimba acum şi va apărea o dezbatere privind imigraţia", subliniază Aguirre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici