ATACURILE DIN TOULOUSE: Poliţia franceză deţine un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah

Poliţia judiciară franceză deţine de luni un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah în sud-vestul Franţei, primit de postul de televiziune Al Jazeera la Paris, au declarat surse din poliţie.

559 afișări
Imaginea articolului ATACURILE DIN TOULOUSE: Poliţia franceză deţine un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah

Mohamed Merah

"Este un montaj video cu imagini de la diferite crime cu muzică şi versete din Coran", a declarat una dintre aceste surse, care a confirmat astfel o informaţie publicată pe site-ul de Internet al cotidianului Le Parisien.

Acest montaj video era "stocat pe un stick USB", aflat într-un plic trimis miercuri şi primit la sediul parizian al canalului de ştiri din Qatar Al Jazeera, conform unei surse din poliţie.

Anchetatorii de la direcţia antiteroristă (Sdat) a poliţiei judiciare pariziene au recuperat imaginile luni de la televiziune şi urmează să fie analizate, a mai precizat sursa.

Identitatea expeditorului este necunoscută.

Criminalul pe scuter Mohamed Merah a filmat fiecare crimă din 11, 15 şi 19 martie cu ajutorul unei mini camere video, o GoPro, utilizată de obicei de scafandri şi practicanţii sporturilor extreme, a declarat joia trecută procurorul republicii din Paris Francois Molins.

Această cameră video care "trebuia să fie legată de el" i-a permis să înregistreze scene "extrem de explicite", a adăugat acesta.

Anchetatorii au confirmat apoi că Mohamed Merah destinase imaginile difuzării pe Internet, însoţite de o revendicare.

Duminică, anchetatorii nu au exclus că acesta ar fi putut încerca să distribuie imaginile şi prin alte mijloace în afară de Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici