VIDEO | ATENTAT dejucat la Mecca. Un bărbat s-a aruncat în aer în apropiere de cea mai mare moschee din lume. Arabia Sudită a anihilat trei celule teroriste ce planificau atacuri asupra pelerinilor

Ministerul de Interne al Arabiei Saudite a anunţat că forţele de securitate au dejucat un atac terorist ce urma să aibă loc la Marea Moschee din oraşul Mecca, cea mai moschee din lume, în contextul în care un număr mare de musulmani se află în această perioadă în pelerinaj în aceast oraş, transmite Reuters. Un kamikaze a provocat o explozie în apropiere de locul de pelerinaj, În urma deflagraţiei au fost rănite 11 persoane, şase cetăţeni străini şi cinci poliţişti.

3103 afișări
Imaginea articolului VIDEO | ATENTAT dejucat la Mecca. Un bărbat s-a aruncat în aer în apropiere de cea mai mare moschee din lume. Arabia Sudită a anihilat trei celule teroriste ce planificau atacuri asupra pelerinilor

ATENTAT dejucat la Mecca. Un bărbat s-a aruncat în aer în apropiere de cea mai mare moschee din lume

Reprezentanţi ai ministerului de Interne al Arabiei Saudite au declarat că trei celule teroriste au planificat atacuri asupra musulmanilor adunaţi la Marea Moschee din Mecca. În această perioadă, Mecca, oraşul sfânt al musulmanilor, este vizitat de un număr mare de musulmani veniţi în pelerinaj, fiind perioada Ramadanului.

Unul dintre terorişti ar fi tras focuri de armă înspre forţele de securitate, iar în momentul în care a fost înconjurat de trupele de intervenţie s-ar fi aruncat în aer într-o clădire aflată în apropiere de o moschee, a anunţat Ministerul de Interne saudit. În urma deflagraţiei, clădirea s-a prăbuşit, rănind şase cetăţeni străini şi cinci membri ai forţelor de securitate.

Tot vineri, trupele de ordine au împuşcat un alt terorist într-unul dintre cartierele oraşului Mecca. Totodată, o a treia celulă a fost anihilată în oraşul Jeddah, precizează Ministerul de Interne.

Încă nu este clar cine este în spatele tentativelor de atac din Mecca, însă se presupune că reţeaua teroristă Stat Islamic, care de-a lungul timpului a mai lansat astfel de atacuri, ar fi pus la cale tentativele nereuşite din oraşul sfânt al musulmanilor.

În intervenţie, au mai fost arestaţi cinci complici ai autorului exploziei, printre care şi o femeie, transmite BBC.

Marea moschee din Mecca este considerată locul sfânt al Islamului, fiind vizitată, în fiecare ani, de sute de mii de musulmani aflaţi în pelerinaj. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici