Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen

Ambasadorul britanic în Yemen a scăpat nevătămat, luni, după un atentat, care pare să fi fost un atac sinucigaş împotriva coloanei oficiale a acestuia în oraşul Sanaa, soldat cu moartea unei persoane, au precizat surse din cadrul serviciilor de securitate.

12 afișări
Imaginea articolului Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen

Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorul Marii Britanii în Yemen nu a fost rănit în explozia produsă în apropierea vehiculului său, a confirmat Ministerul britanic de Externe, precizând că ambasada britanică din Sanaa a fost închisă publicului în urma incidentului.

"A avut loc un incident luni dimineaţă la Sanaa. S-a produs o mică explozie în apropierea maşinii ambasadorului. Acesta nu a fost rănit. Niciun alt membru al personalului ambasadei sau cetăţean britanic nu a fost rănit", declară purtătorul de cuvânt al Foreign Office.

"Pentru moment, ambasada va rămâne închisă publicului", adaugă oficialul britanic, precizând că autorităţile britanice colaborează cu omologii yemeniţi în cadrul anchetei.

Anterior, serviciile secrete yemenite anunţaseră că un terorist-kamikaze atacase convoiul amabasadorului, la aproximativ 600 de metri de sediul misiunii diplomatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici