ATENTAT în Irak: Cel puţin 18 morţi şi 41 de răniţi, într-un atac sinucigaş cu bombă, la funerariile unui militant şiit - VIDEO

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte 41 au fost rănite, vineri, în Bagdad, într-un atac sinucigaş cu bombă, comis la funerariile unui militant şiit, care a luptat împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1527 afișări
Imaginea articolului ATENTAT în Irak: Cel puţin 18 morţi şi 41 de răniţi, într-un atac sinucigaş cu bombă, la funerariile unui militant şiit - VIDEO

ATENTAT în Irak: Cel puţin18 morţi şi 41 de răniţi, într-un atac sinucigaş cu bombă, la funerariile unui militant şiit (Imagine: Captură video)

Poliţia irakiană şi surse medicale au anunţat că, în atacul de vineri, cel puţin 18 persoane au murit şi alte 41 au fost rănite. Atentatul a avut loc la o moschee dintr-o zonă predominant şiită Hay al-Amil din capitala Irakului, Bagdad.

Atacul nu a fost revendicat până în prezent.

Militanţii sunniţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), care controlează ample regiuni din nordul şi vestul Irakului, au mai comis atentate cu bombă în Bagdad.

Atacul a avut loc la funerariile unui membru al grupării Hashid Shaabi, formată în mare parte din luptători şiiţi care sprijină Guvernul irakian şi luptă împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Influenţa pe care a dobândit-o gruparea Stat Islamic în Irak a amplificat aceste tensiuni între sunniţi şi şiiţi, determinând efectuarea raidurilor aeriene de către forţele coaliţiei internaţionale conduse de SUA în regiuni din Irak şi Siria, unde militanţii islamişti se luptă să impună un califat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici