Atentat sinucigaş la aeroportul din Jalalabad, soldat cu nouă morţi şi opt răniţi

Nouă persoane au fost ucise şi alte opt rănite, luni, într-un atentat sinucigaş comis la aeroportul din Jalalabad, o importantă bază a NATO din acest oraş mare situat în estul Afganistanului, au anunţat surse din poliţie.

490 afișări
Imaginea articolului Atentat sinucigaş la aeroportul din Jalalabad, soldat cu nouă morţi şi opt răniţi

Atentat sinucigaş la aeroportul din Jalalabad, soldat cu nouă morţi şi opt răniţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Talibanii au revendicat acest atac afirmând că l-au comis ca "răspuns la incinerarea Coranului" la baza militară americană de la Bagram (nord), marţea trecută.

"Şase civili au murit, precum şi două gărzi şi un soldat al armatei afgane", a declarat Abdullah Azem Stanikzai, comandantul poliţiei din provincia Nangarhar.

Soldaţii NATO au înconjurat zona după atacul comis în jurul orei locale 6.00 (3.30, ora României), a afirmat un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale, Ahmad Zia Abdulzai.

Atentatul nu s-ar fi soldat cu victime în rândul forţelor NATO. "Conform primelor informaţii, clădirile ISAF (Forţa NATO în Afganistan) nu au fost afectate de explozie", a declarat un purtător de cuvânt al Forţei NATO.

Aeroportul din Jalalabad, protejat de un important dispozitiv de securitate al forţelor americane, este una dintre principalele baze aeriene ale ISAF, fiind atacat de mai multe ori de rebeli în ultimii ani.

Atentatul de luni intervine după şase zile de manifestaţii antiamericane care s-au soldat cu 30 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi, izbucnite după ce exemplare ale Coranului au fost arse la baza militară americană de la Bagram, situată la nord de Kabul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici